Cresterea capsunilor – 5 Trucuri pentru o cultura bogata, roditoare

Cresterea capsunilor – 5 Trucuri pentru o cultura bogata, roditoare

Cresterea capsunilor poate fi o activitate de weekend, insa se poate transforma si intr-o afacere roditoare. Oricare ar fi cazul, aceste 5 trucuri te vor ajuta sa te bucuri de o cultura bogata, de capsuni gustoase.


Fructele se pot manca ca atare, ele fiind o gustare sanatoasa, in deserturi, insa poti sa le combini si cu alte fructe, lapte sau iaurt, preparand un smoothie gustos. Mai mult decat atat, stim cu totii ca fructele cultivate in propria curte sunt mai gustoase si mai sanatoase.

Ti-am pregatit cateva sfaturi utile pentru a te bucura de capsuni sanatoase, roditoare, de o cultura bogata inca din primul an de zile.

Cum sa cresti capsunii: 36 idei creative pentru paturi de capsuni

Alegerea soiului potrivit

Pentru ca aceasta cultura sa fie cat mai bogata, este important sa alegi soiul potrivit, in functie de zona in care locuiesti. Exista soiuri de capsuni de zi scurta, soiuri cu fructificare continua, dar si soiuri indiferente la acest aspect: lungimea zilei.


Daca vrei sa te bucuri de capsuni mari, soiul de zi scurta este cel mai potrivit. Soiurile cu fructificare continua sunt perfecte pentru cei ce vor sa se bucure de capsuni si primavara si toamna, insa poate fi ales doar in functie de climatul din zona.

Soiul de capsuni cu fructificare continua este ideal pentru cei ce locuiesc in zone de munte. Este un soi ce rezista la temperaturi scazute. Fructele au dimensiuni mici, insa sunt delicioase.

Cum se planteaza capsunile

Pentru a te bucura de cele mai roditoare culturi, alege plantarea manuala a capsunilor. Inainte de a planta aceste fructe, pamantul se iriga. Acest lucru se face cu aproximativ 1-2 zile inainte de plantare.


Daca alegi sa plantezi cu sapa, gropile se fac inainte si apoi se planteaza stolonii cu radacina dreapta. Dupa ce ai plantat capsunii, mugurele central trebuie sa fie pozitionat la nivelul solului.

Ai grija la dimensiunea gropii

Un truc important care te va ajuta sa te bucuri de capsuni frumoase, de o cultura care chiar rodeste este acela de a tine cont de dimensiunea gropii. Multe persoane nu fac groapa suficient de adanca si varful radacinilor se indoaie.

Udarea plantelor

Desi acesta nu pare un secret foarte mare, multe persoane fac aceasta greseala. Dupa plantare, capsunii se uda pentru a nu ofili. Tine cont de acest aspect si ofera-i culturii tale apa zilnic.


Trucuri importante pentru anul I de plantare

Cei ce sunt in primula n de plantare trebuie sa aiba grija sa completeze golurile cu plante din acelasi soi. Operatiunea se face in doua saptamani de la plantare.

De asemenea, daca nu ai folosit erbicide preemergente, solul se va sapa in jurul capsunilor. Se vor face doua prasile mecanice si doua prasile manuale. Saparea mecanica se face cu utilaje, iar cea manuala se va face cu sapa.

Cum ingrijim si crestem zmeura – Trucuri si sfaturi practice

Cum trebuie plantat si ingrijit un lamai – pas cu pas

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI