Cresterea castravetilor – Fara coaja amaruie, cu gust si fara boli sau daunatori

0
993

Cresterea castravetilor – Fara coaja amaruie, cu gust si fara boli sau daunatori

Cresterea castravetilor poate deveni o activitate ce sa iti aduca nu doar o cultura bogata, dar si placere si fericire. Iata cum cresti aceste legume in conditii optime pentru a avea castraveti fara coaja amara, fara daunatori si fara boli. Descopera trucurile de aici si tine cont de ele pentru a te bucura de castraveti deliciosi.


4 Trucuri pentru cresterea castravetilor si 5 beneficii ale acestor legume

Plantarea castravetilor

Tine cont de factorii de mediu pentru a te bucura de castraveti bogati si sanatosi. Este important sa le oferi toate conditiile, mai ales suficient de multa apa. Fara apa, castravetii tai pot sa aiba acea coaja amara care este neplacutta la gust. De asemenea, coaja castravetilor este plina de vitamine si trebuie consumata, asa ca ai grija sa ii ingrijesti ca ea sa aiba un gust foarte bun.

Lumina

Castravetii sunt legume ce au nevoie de aproximativ 12 ore de lumina. Daca nu primesc suficient de multa lumina, ei nu se vor dezvolta foarte mult si vei avea parte de castraveti alungiti si de o cultura saracacioasa.

Udare

In ceea ce priveste udarea, castravetii au nevoie de apa si nivelul de umiditate din sol trebuie sa fie destul de ridicat. Cu toate acestea, te sfatuim sa nu lasi apa sa balteasca.


Solul

Solul ideal pentru castraveti trebuie sa fie unul usor, permeabil, bogat in humus.

Legume care se planteaza si care NU se planteaza unele langa altele

Combaterea bolilor si daunatorilor

Castravetii au si ei probleme cu bolile si daunatorii. De la fainarea castravetilor, pana la putregaiul cenusiu al castravetilor, dar si mana sau daunatori, toti pot sa iti afecteze cultura.

Este important sa actionezi rapid daca observi anumite frunze atacate sau tulpine cu probleme la castraveti. Alege substante ce actioneaza rapid pentru a combate bolile si daunatorii.


sursa foto: Pinterest