Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi o centrala termica

Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi o centrala termica

Te-ai hotarat sa iti instalezi propria centrala termica. Ai facut pasii necesari pentru debransarea de la sistemul de incalzire si acum vrei sa iti montezi o centrala termica in apartament.


De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi centrala?

Pentru a profita de tot confortul termic dorit si de apa calda suficienta pentru intreaga familie, tine cont de aceste criterii inainte de a alege o centrala termica.

1. Alege centrala in functie de tipul combustibilului

Cele mai populare centrale sunt cele pe gaz. Centrala pe gaz este eficienta, se utilizeaza usor, iar pretul gazului este mult mai accesibil decat pretul energiei electrice.

Daca locuiesti la casa, poti opta pentru o centrala pe lemne. Exista zone in tara in care nu se poate monta centrala pe gaz si atunci, cea mai buna optiune este centrala pe lemne. Acest tip de combustibil este mai ieftin, iar centrala pe lemne este foarte eficienta.


Atunci cand nu te poti racorda la gaze si nu vrei o centrala pe lemne, poti opta pentru o centrala electrica. Aceasta centrala este compacta, ecologica si asigura un grad sporit de independenta.

2. Tine cont de puterea centralei

Puterea centralei este un criteriu de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un astfel de echipament.

Puterea se calculeaza in functie de suprafata casei tale, de inaltime, de nivelul de izolare si de volumul de apa consumat.


Apeleaza la profesionistii care te vor ajuta sa alegi o astfel de centrala termica, perfecta pentru locuinta ta si pentru nevoile pe care le ai.

3. Prepararea apei calde

Poti alege o centrala combi cu incalzire si preparare ACM (apa calda menajera) instant, aceasta fiind cea mai buna centrala pentru apartament.

De asemenea, poti opta si pentru o centrala in condensare cu boiler incorporat, aceasta fiind o solutie ideala pentru o casa mica sau medie, in care apa se consuma simultan, in mai multe locuri.


Pachetul cu centrala si boiler indirect este o solutie ideala pentru case si vile de orice suprafata deoarece echipamentul este destul de voluminos.

Cele mai bune centrale sunt cele termoelectrice sau cu schimbator in placi, bitermic, cum este aceasta centrala.

Nu in ultimul rand, pentru a beneficia de incalzirea centrale pe o perioada mare de timp, trebuie sa folosesti echipamentul strict asa cum este prezentat acesta in manualul de utilizare. Monitorizeaza constant erorile centralei, presiunea, modul de functionare, dar si zgomotele.

Curata periodic centrala de calcar si repar-o doar folosind piese originale, la firme de instalatii termice autorizate ISCIR.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI