Crizantema – Sfaturi de ingrijire si de plantare

0
1070

Crizantema – Sfaturi de ingrijire si de plantare

Crizantema este una dintre cele mai cautate si rezistente flori. Ea face parte din familia Asteraceae si este originara din Asia.


Cum se ingrijeste crizantema

Crizantema are nevoie de pamant fertilizat si drenat. Dupa ce ai cumparat crizantema, daca optezi pentru aceasta floare in ghiveci, te sfatuim sa o muti intr-un ghiveci mai mare.

Daca ai plantat crizantema intr-un ghiveci sau jardiniera, ai grija sa ii oferi lunar o fertilizare obisnuita. Daca ai plantat jardiniera in gradina, nu este nevoie de fertilizare suplimentara.

Udarea: Crizantema are nevoie de o cantitate medie de apa, astfel incat pamantul sa ramana mereu proaspat. Verifica pamantul cu degetul si ai grija ca acesta sa nu fie umezit prea tare deoarece va putrezi.


Temperatura: In ceea ce priveste temperatura, crizantema are nevoie de temperaturi optime intre 18-20 de grade.

Lumina: Crizantema are nevoie de lumina deoarece aceasta ii favorizeaza cresterea. Opteaza pentru a o tine intr-un loc luminos!

Sfaturi pentru ingrijirea crizantemei

Pentru a avea flori frumoase si sanatoase, opteaza pentru a ii taia florile uscate crizantemei.


Cum prelungesti durata de viata a unui buchet de crizanteme

Daca ai primit un buchet cu astfel de flori frumoase, noi iti prezentam o serie de trucuri pentru a le prelungi viata.

1. Pune o lingurita de zahar la un litru de apa pentru ca florile sa ramana proaspete pe o perioada mai mare de timp.

2. Zdrobeste tijele lemnoase are crizantemelor si opareste-le in apa clocotita timp de 2 minute. Ai grija ca floarea sa nu stea in aburi in timp ce oparesti coditele.


Dupa ce ai terminat aceasta procedura, pune coditele sub apa rece si lasa-le asa timp de 1 minut.

3. Un alt truc pentru a avea buchete cu crizanteme proaspete si frumoase pe o perioada mai mare de timp este sa aveti grija sa le eliminati frunzele. Daca frunzele stau in apa, acestea vor provoca aparitia bacteriilor si vor micsora viata florilor din vaza.

sursa foto: Pixabay