Cultivarea cartofilor dulci – Sfaturi utile si pentru plantarea lor

0
349

Cultivarea cartofilor dulci – Sfaturi utile si pentru plantarea lor

Despre cultivarea cartofilor dulci, dar si ce beneficii au aceste legume si cum poti sa profiti si tu de ele in propria gospodarie, afla de aici.


Este o leguma pe care trebuie sa o ai si tu in gospodarie deoarece merge perfect atat cu salate, cat si ca garnitura pentru friptura, la orice fel de carne. Se potriveste atat cu pestele, dar si cu carnea alba si cu carnea rosie.

Cartofii – Cele mai bune retete si beneficiile cartofilor

Cultivarea cartofilor dulci

Cartoful dulce este originar din America de Sud si probabil ca l-ai vazut folosit destul de des prin filme si seriale. Ei bine, el poate fi cultivat si in propria gospodarie. Astfel, te vei bucura de gustul sau, dar si de beneficiile pe care le are asupra sanatatii.

Este o leguma extrem de bogata in caroten, fibre, minerale, ideal pentru persoanele carora le place sa manance sanatos si nu numai. Este delicios, asa ca va fi adorat de catre intreaga familie, chiar si de cei mai pretentiosi.


Cartofii iubesc caldura, asa ca pot fi cultivati chiar si in zonele din tara unde canicula este prezenta pe toata perioada verii. Cu toate acestea, planta nu supravietuieste in temperaturi cu minus.

Mai mult decat atat, cartoful are nevoie si de multa lumina, dar si de un sol bogat in nutrienti, un sol de tip lutos.

De ce sa consumi cartofi mov – Idei pentru retete si sfaturi utile

Pregatirea solului

Inainte de a cultiva cartofii dulci, pregateste solul. Pozitionarea sa fie in bataia soarelui, solul sa nu aiba buruieni, resturi vegetale si sa fie umed. Cu toate acestea, cartoful dulce se potriveste si intr-un sol nisipos.


Nu uita sa aplici gunoi de grajd inainte de a planta cartoful dulce. In acest fel, vei infiinta o cultura noua, bogata.

Ce trebuie sa stii despre plantarea rosiilor, cartofilor si ardeilor

sursa foto: Pinterest