Cum alegi boilerul potrivit pentru casa ta de la tara

0
459
boiler electric

Cum alegi boilerul potrivit pentru casa ta de la tara

Boilerul este esential in fiecare gospodarie si ne ofera mereu apa calda de care avem nevoie. Uneori insa, poate fi dificil sa alegem boilerul potrivit pentru casa noastra. Acestea au o multime de specificatii si noi nu stim ce s-ar potrivi mai bine pentru noi si gospodaria noastra.


Cum alegem boilerul potrivit?

Inainte de a povesti despre caracteristicile unui boiler, vrem sa va prezentam tipurile unui astfel de echipament. Exista:

  • boiler electric – incalzeste apa cu ajutorul unei rezistente electrice;
  • boiler termoelectric – numit si boiler termic, foloseste electricitatea drept combustibil;
  • boiler pe lemne – boilerul pe lemne incalzeste apa folosind lemne, asa cum ii spune si numele;
  • boiler pe gaz – acestea au la baza gazul metan drept combustibil;

Este necesar sa cunoasteti tipurile de boilere pentru a sti ce echipament trebuie sa alegeti, ce boiler este mai potrivit pentru casa voastra.

Boilerul electric este o alegere populara. Fiind practic si usor de instalat, boilerul electric asigura apa calda prin intermediul rezistentei electrice.


Ce functii trebuie sa aiba un boiler electric?

Functia anti-inghet: Atunci cand achizitionati un boiler, aveti grija ca acesta sa aiba functia anti-inghet. Daca aparatul este instalat intr-o camera in care temperaturile scad sub 0 grade, boilerul va incalzi apa, atunci cand aceasta ajunge la 5 grade Celsius. Astfel, va veti asigura ca boilerul nu se va crapa de la inghet.

Functia ECO: Aceasta functie o sa va ajute sa economisiti energie electrica cu 10%. Cum? Boilerul va pregati apa inainte ca voi sa o folositi, cu ajutorul inteligentei programului.

Anti-oparire: Boilerul te va atentiona cand apa ajunge la o temperatura de 100 grade Celsius. Util, nu-i asa?


Acestea sunt doar cateva dintre functiile necesare pe care trebuie sa le aiba un boiler. Aici gasiti un astfel de boiler electric ce va indeplini toate functiile de mai sus si nu numai.

Capacitatea unui boiler

Fie ca alegeti un boiler electric, pe lemne sau pe gaz, un boiler trebuie sa faca fata cerintelor pe care le aveti. De aceea, capacitatea unui boiler poate ajunge chiar si pana la 500 de litri.

Un boiler care are o capacitate intre 10 si 30 de litri va asigura apa pentru un singur utilizator.


Pentru doi utilizatori, aveti nevoie de un boiler de 50 de litri, iar pentru trei utilizatori aveti nevoie de un echipament cu o capacitate intre 80 si 100 de litri. Daca exista patru utilizatori, boilerul perfect este acela care are intre 100 si 150 litri capacitate.

Alte lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere

Dimensiunea boilerului

Atunci cand achizitionam un produs atat de util, precum este boilerul electric, trebuie sa ne gandim si la dimensiune. Exista boilere verticale, dar si orizontale, de diferite dimensiuni. Aveti grija sa masurati dinainte spatiul in care veti instala boilerul pentru a va asigura ca totul este pregatit! Puteti alege un boiler cu montaj clasic sau unul cu montaj sub chiuveta.

Structura rezervorului

Este important sa ne uitam dupa acest aspect deoarece acum exista boilere realizate cu doua rezervoare pentru ca voi sa consumati mai putin curent electric, dar si pentru ca ele sa fie mai eficiente si mai rapide.

Alegeti siguranta!

Si nu in ultimul rand, pentru a fi siguri ca mereu aveti parte de curentul electric de care aveti nevoie in cazul in care alegeti un astfel de boiler, folositi generatoarele de curent pentru siguranta si incredere.

Acestea vor asigura casei de la tara energia electrica de care au nevoie atat pentru boiler, dar si pentru alte electrocasnice sau aparaturi conectate la curent.

Va dorim spor la treaba!