Cum alegi cel mai bun ghiveci pentru florile tale superbe, colorate

0
238

Cum alegi cel mai bun ghiveci pentru florile tale superbe, colorate

De la forme si marimi, materiale, pana la greutatea si forma lor, toti acesti factori sunt importanti cand vine vorba de alegerea celui mai bun ghiveci.


Ti-am pregatit cateva sfaturi utile pentru a alege ghivecele potrivite atunci cand vine vorba de plantele tale.

Cum alegem ghivecele pentru plantele aromatice

Rotund, patrat sau dreptunghiular, turtit sau inalt, cu muchii drepte sau curbate: oricare dintre aceste suporturi este perfect pentru plantele tale. Vei putea creste aici plante aromatice, daca acest ghiveci permite dezvoltarea radacinilor si o etalare frumoasa a foliajului si florilor.

Vasele de diferite dimensiuni, dar cu acelasi design, vor da un aer unitar spatiului. De aceea, este important sa tii cont si de forma si design-ul ghivecelor tale.


Ghivecele cu forme deosebite, unice

Desi arata atragator, urnele si amorfele au gaturi inguste, ceea ce face ca plantele din ele sa fie greu de mutat fara a le strica. Un alt dezavantaj este ca au si baza ingusta, ceea ce le face instabile in conditii de vant. Jardinierele sunt in general lungi si inguste, de pilda cele pentru ferestre, si sunt perfecte pentru spatiile conventionale sau stramte.

Aseaza-le langa un vas patrat dintr-un material similar pentru a crea un unghi drept, dar adauga apoi si un vas rotund pentru a crea un punct de atractie.

Jardinierele si vasele patrate sunt mai stabile decat vasele cu baza ingusta sau rotunda.


Materiale

Tipul de material al ghiveciului va influenta atat aspectul, cat si portabilitatea micii gradini. Ghivecele de teracota sunt populare printre gradinari deoarece sunt practice, ieftine si arata atragator. Verifica daca acestea sunt rezistente la inghet in cazul in care ai parte de ierni friguroase.

Cum ai grija de plantele din ghiveci in sezonul rece

Trucuri pentru plante crescute in ghiveci sanatoase si frumoase

sursa foto: Pinterest