Cum amenajam curtea interioara fara sa plantam gazon

0
2911

Cum amenajam curtea interioara fara sa plantam gazon

Timpul este un lux pentru unele persoane. De aceea, amenajarea curtii fara sa plantezi gazon poate sa ajute sa economisesti o multime de timp.


Cum economisim timp?

Cu totii vrem sa ne bucuram de o gradina sau de o curte frumoasa, curata si ordonata fara sa pierdem prea mult timp facand curat sau ingrijind gazonul.
De aceea, poate o curte sau o gradina fara gazon este cea mai buna optiune pentru persoanele care nu dispun de prea mult timp liber.
Daca alegi sa elimini gazonul din curte, te sfatuiesc sa pastrezi o parte mica cu gazon in curtea din spatele casei. Nu va fi necesar mult timp pentru a ingriji acea parte mica si te vei asigura ca inca pastrezi natura in curtea casei tale.

Ce plante sunt usor de ingrijit?

Pentru ca nu ai timp sa ai grija de gazon, nu ai timp nici sa uzi plantele sau sa le tunzi sau sa le ingrijesti foarte des. De aceea, probabil ca si tu iti pui intrebarea: „Ce plante sunt cel mai usor de ingrijit?”. Ei bine, eu te sfatuiesc sa alegi arborii si arbustii. Acesta plante necesita ingrijiri minime, si sunt benefice pentru aer si apa.

Alegerea este numai a ta. Chiar si un gazon poate fi mai usor de intretinut daca nu esti o persoana perfectionista si daca mentii curatenia in curtea casei tale.


Amenajarea simpla a gradinii si a curtii tale

Daca nu vrei foarte multe batai de cap pentru a nu pierde timp, sfatul meu sa amenajezi gradina foarte simplu. Alege cateva plante care cresc sub forma de tufisuri si astfel, nu va trebui sa muncesti mult pentru a ingriji gradina sau curtea.

Nu uita sa incluzi dalele decorative atunci cand amenajezi curtea interioara pentru a avea acces usor, in orice loc. 

Amenajarea unui spatiu pentru relaxare

Daca plantele sunt putine in gradina, poti sa amenajezi un spatiu de relaxare pentru tine si pentru prietenii tai. 


Pietrisul decorativ pentru curtea ta

Pietrisul decorativ este o idee practica, ieftina si foarte intalnita. Aceasta solutie este aleasa pentru calitatile sale estetice, asa cum se observa si in galeria foto de mai jos.

Pietrisul ofera si protectie impotriva eroziunii, filtreaza apa, dar rezolva si problemele de drenaj ale pamantului din curte.

Aceasta piatra naturala decorativa poate sa arate foarte bine in curtea casei tale! Avantajul acestui pietris este pretul scazut pe care il are si calitatea ridicata a acestuia.


Daca vrei sa economisesti timp, ai grija sa iti amenajezi curtea astfel incat aceasta sa nu aiba nevoie decat de ingrijiri minime, mai ales daca nu iti permiti un gradinar. Ideile pe care le pui in aplicare trebuie sa fie simple, iar decoratiunile minime.

Curtea trebuie sa fie spatiul in care te relaxezi impreuna cu cei dragi, in care stai aproape de natura si in care sa te simti „acasa”.

Alege una dintre ideile din acest articol si pune-o in aplicare amenajand, astfel, o curte fara sa plantezi gazon!

sursa foto: Pixabay