Cum amenajam gradina de zarzavaturi – Idei de a cultiva rasadurile in padocuri din lemn

Cum amenajam gradina de zarzavaturi – Idei de a cultiva rasadurile in padocuri din lemn

Sa nu facem o tragedie din faptul ca nu avem suficient spatiu in curte pentru toate amenajarile pe care ni le-am propus in aceasta primavara, referindu-ne desigur la gradina cu zarzavaturi. Nu am facut degeaba aceasta afirmatie, deoarece experienta proprie ne-a invatat ca se poate obtine productie si de pe suprafete mai mici. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, toata gradina, inclusiv aleile care duc spre straturile cu verdeturile de sezon, ar trebui pastrate cat mai curate, lipsite de noroiul suparator sau de buruienile enervante. Cum facem asta? Simplu. Cultivand rasadurile in padocuri din lemn, confectionate si pozitionate la o inaltime oarecare fata de nivelul solului, in asa fel incat sa putem executa cu usurinta toate lucrarile ce decurg dintr-o astfel de activitate placuta.


Dupa parerea noastra, respectiv aceea a unor mici gradinari de ocazie, padocurile din lemn par a fi o solutie ideala deoarece permit plantarea rasadurilor atat pe un singur nivel, cat si pe etaje, cel mult doua sau trei, tocmai pentru ca ingrijirea plantelor sa nu ne oboseasca prea tare. Nu stiti cum? Va aratam noi prin intermediul ideilor de mai jos.

Asadar cine mai are bucati de scanduri ramase dupa diversele lucrari de constructii, ii sfatuim sa nu le arunce. De ce? Pentru ca le pot folosi in astfel de proiecte creative si utile, mai precis ca cele din imaginile de astazi. In ceea ce priveste modul de lucru, nu va putem da nici o indicatie deoarece nu ne pricepem. Insa va putem da o sugestie. Mergeti pe mana unor mesteri care stiu sa asambleze niste scanduri astfel incat sa obtina acele padocuri despre care va vorbeam mai inainte.

Nu incheiem fara sa va spunem ca asteptam sa comentati aceste idei practice pe pagina noastra de facebook.


gradina gradina gradina gradina gradina

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI