Cum armonizezi gradina in functie de imprejurimile si stilul acesteia

0
2196

Cum armonizezi gradina in functie de imprejurimile si stilul acesteia

Iata cum armonizezi gradina in functie de imprejurimile ei, dar si de stilul pe care acest spatiu il are. In loc sa incerci sa schimbi mediul, ia in considerare toti factorii ce il fac unic si incearca sa alegi specii specifice zonei tale. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa cresti plante sanatoase si frumoase.


De asemenea, este important si sa respecti ceea ce creste in mod natural in zona. Nu doar ca nu este bine sa fim contra naturii, ci aceste plante sau acesti copaci pot fi chiar benefici pentru gradina ta.

Planificarea gradinii

Cand planifici gradina, trebuie sa iei in considerare mediul si aspectul sau. Intr-o vale impadurita si umbroasa, singurul mod de a avea o gradina insorita este sa tai majoritatea copacilor. Acest lucru nu doar ca nu este recomandat, insa nici nu este permis in multe zone.

De aceea, este mai bine sa creezi o gradina tip padure, o gradina cu flori si arbusti carora le plac aceste conditii. Daca ai un sol acid, acesta este locul ideal pentru azaleea de gradina, planta careia nu ii place sa creasca intr-o lumina foarte puternica sau intr-un sol alcalin.


Creeaza-ti propria oaza de relaxare

De asemenea, gandeste-te daca vrei sa fii in contrast cu zona sau sa te armonizezi cu ea. Daca traiesti intr-un orasel agitat, vei ave aprobabil nevoie de un loc calm si linistit. O curte cu gradina inchisa, pavata, cu ghivece simple sau chiar una napadita de plante, este ca o oaza de relaxare. Ea iti va oferi contrastul acela si echilibrul de care tu ai nevoie.

Cum sa amenajezi o curte mica intr-un mod relaxant si prietenos

Stilul casei tale va influenta, de asemenea, aranjarea gradinii tale. O casa moderna se potriveste cu plante sculpturale si forme abstracte, in timp ce o casa traditionala de la tara s-ar potrivi mai bine cu trandafiri cataratori si impletituri din nuiele.

Armonizarea gradinii

Daca se poate, cel mai indicat ar fi sa accepti mediul local si sa tii cont de el. In acest fel, vei respecta si specificul locului, dar iti va fi si mult mai usor sa organizezi si sa amenajezi gradina ta.


In acest fel, gradina ta va parea foarte naturala, mai degraba decat o gradina impusa artificial sau creata in conditii ceva mai fortate.

Armonizarea cu imprejurimile

Plantarea trandafirilor albi si frunzisul verde se potrivesc de minune cu un fundal alb, din lemn.

Amenajarea unei gradini umede, umbroase

Multi dintre noi au parte de gradini umbroase, umede. Acestea poate fi amenajata cu flori viu colorate, flori ce stralucesc in umbra si sunt ideale pentru casa ta.


De asemenea, poti amenaja aici si un mic iaz, inspirandu-te din articolul acesta: Cum construiesti un mic iaz superb in curte si ce tipuri de plante alegi pentru el.

sursa foto: Pinterest