Cum citim corect ambalajele fertilizatorilor pentru plante sanatoase – Partea I

Cum citim corect ambalajele fertilizatorilor pentru plante sanatoase – Partea I

La ce ne uitam atunci cand citim ambalajele fertilizatorilor pentru a ne bucura de o cultura sanatoasa, cat mai roditoare. Fertilizarea este un proces extrem de important care ne ajuta sa crestem plante sanatoase, frumoase, plante ce au cantitatea de nutrienti necesara provenita din sol.


Unii fertilizatori sunt produsi din chimicale sintetice, in timp ce altii sunt produsi din produse naturale. Produsele naturale sunt cele preparate chiar de noi. Se folosesc atat oasele animalelor, cat si sangele acestora, balegarul, algele marine, dar si pietrele minerale sau pestele. De asemenea, exista si fertilizatori ce sunt produsi si din chimicale, dar si din elemente naturale.

Totul despre fertilizare si deficientele de nutrienti ale solului din gradina ta

Elementele chimice din fertilizatori – Cum citim corect ambalajele produsului

Elementele chimice joaca un rol important, vital in dezvoltarea unor plante sanatoase. Uita-te pe ambalajele produsului si cauta simbolurile N:P:K ce indica proportia dintre cele trei elemente importante: azot, fosfor si potasiu.

Elementele primare

Azor (N) – Azotul este foarte important pentru dezvoltarea vegetativa (frunze, tulpini, fructe). Azotul este acel element ce face ca frunzisul sa fie luxuriant. Plantele precum menta au nevoie de azot pentru a se dezvolta frumos si sanatos.


Fosfor (P) – Fosforul este important pentru formarea celulelor si pentru reactiile chimice implicate in crestere si reproducere. Fosforul incurajeaza dezvoltarea radacinilor, dar si a semintelor. De asemenea, datorita fosforului se dezvolta si florile si productia de fructe.

Potasiu (K) – Potasiul este important pentru pomii fructeri, legume si flori de taiat. El aduce imbunatatiri calitatii fructelor si florilor. De asemenea, ajuta la santatea plantei, la ingrosarea tulpinilor si celulelor, dar si la deplasarea apei prin planta. Furnizeaza si rezistenta in fata daunatorilor, bolilor, secetei si caldurii. Pentru o inflorire bogata, plantele au nevoie de o cantitate mai mare de potasiu (6:14:17).

Vermicultura sau cum te ajuta ramele sa ii redai solului tau fertilitatea

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI