Cum construim cotete pentru gaini – 22 Proiecte pentru spatii mici

0
42838

Cum construim cotete pentru gaini – 22 Proiecte pentru spatii mici

Pasarile din curtea casei tale ar trebui sa aiba un spatiu in care sa se miste, sa doarma si sa manance, dar acel spatiu nu ar trebui sa fie toata curtea casei tale. Pasarile fac mizerie in curte, iti pot strica florile si pot fi speriate de pisici sau de alte animale de companie.


Toata lumea doreste sa creasca pasari pentru a profita de ouale proaspete, dar si de carnea bio, insa vrem sa va spunem si cum puteti sa le oferiti un adapost confortabil si perfect pentru ele.

Ce materiale folosim?

Gainile isi petrec o foarte mare parte din timp in cotetul lor. Acolo mananca, beau apa, se odihnesc si fac oua. De aceea, spatiul construit trebuie sa fie suficient de mare, dar si suficient de confortabil pentru ele.

Foloseste lemnul – Un material rezistent si usor de gasit

Scandurile si grinzile din lemn sunt perfecte pentru a realiza un astfel de cotet. Lemnul nu este un material scump, promite calitate si se potriveste in orice gradina sau in orice curte.


Dimensiunile potrivite pentru un cotet confortabil

Pentru ca pasarile tale sa aiba parte de confort, dar si pentru ca tu sa ai loc sa intri usor inauntru atunci cand faci curatenie, construieste cotetul de 1 metru latime x 2 metri lungime pentru aproximativ 15 gaini. Inaltimea recomandata a cotetului este de 2 metri.

Prelungire a cotetului realizat din plasa

Pentru ca pasarile tale sa se poata plimba prin curte sau prin gradina, poti face o prelungire a cotetului in care dorm pentru ca gainile sa nu se poate plimba prin toata gradina.

Amplasarea cotetului

Deoarece gainile iubesc sa stea in caldura, dar in acelasi timp trebuie ferite de curent, ele trebuie sa fie amplasate intr-un loc in care lumina si caldura soarelui sa aiba acces, dar ferite de vant si de ploi.


Cum se construieste cotetul?

1. Primul pas este de a indeparta primul strat al solului. Adancimea pentru aceasta operatiune este de aproximativ 35 de cm.

2. In locul respectiv se va pune pietris si nisip cu o inaltime de 10 cm.

3. Apoi, cotetul in sine se poate realiza din lemn.


4. Carcasa de pe pamant se realizeaza din nuiele de 8 mm grosime peste care turnati beton si lasati totul sa se usuce timp de 2-3 saptamani.

5. Apoi, instalati podeaua realizata din scanduri de lemn.

Pentru mai multe idei, va invitam sa aruncati o privire peste galeria foto de mai jos.