Cum construim si amenajam gradini sub forma de spirala – etapa cu etapa

0
6338

Cum construim si amenajam gradini sub forma de spirala – etapa cu etapa

De cum incep zilele de weekend, cu totii cautam sa ne refugiem cat mai departe de aglomeratia din oras, pentru a ne linisti si pentru a ne incarca bateriile pentru inca o saptamana de lucru. Si unde altundeva decat la cei care locuiesc la curte si au gradini frumos amenajate.


Dat fiind faptul ca a inceput deja sezonul amenajarilor exterioare, poate ca va vor ajuta si ideile pe care vi le-am pregatit in acest articol.

Noi le-am spus simplu, gradini spiralate si veti vedea ca nu intamplator le-am dat aceasta denumire deoarece chiar arata spectaculos, din punctul nostru de vedere. Iar materialele potrivite din care se pot realiza sunt caramizile dar si pietrele ornamentale, materiale care sunt destul de accesibile ca pret.

Construite mai mult pe verticala, decat pe orizontala, aceste tipuri de amenajari vor lasa suficient spatiu in curte, astfel incat sa aveti loc si pentru cateva straturi de legume si zarzavaturi.


Daca ati crezut ca nu v-am pregatit tutoriale despre cum sa incepeti constructia unei astfel de gradini spirala, v-ati inselat. Fara a depune un efort fizic prea mare, ba relaxant am spune noi, iata cativa pasi pe care ar trebui sa-I urmati.

In primul rand ar trebui sa alegeti locul din curte care urmeaza a fi amenajat.

In al doilea rand, procurati-va o cantitate suficienta de caramizi sau pietre decorative. Iar daca v-au ramas de la constructia casei, cu atat mai bine.


In al treilea rand, faceti rost de un pamant imbogatit cu nutrienti, astfel incat florile pe care urmeaza sa le plantati sa se dezvolte armonios.

Daca v-au placut ideile de astazi, nu uitati sa le spuneti si prietenilor care stau la curte, pentru a avea cea mai frumoasa gradina.

gradini

gradini

Pot fi si sub alta forma. Ca cea de mai jos, spre exemplu


gradini

gradini

sursa foto