Cum decorezi o gradina foarte mica pozitionata in lateralul casei tale

0
1591

Cum decorezi o gradina foarte mica pozitionata in lateralul casei tale

O gradina foarte mica, dar prietenoasa, colorata, decorata absolut superb si pozitionata in lateralul casei poate fi un spatiu ideal pentru relaxare. Gradinile micute sunt locuri superbe, ideale pentru relaxare, asa ca marimea acestor spatii nu trebuie sa te sperie.


Indiferent de cat de micut este locul, il poti transforma intr-o oaza de relaxare. O gradina foarte mica trebuie neaparat sa aiba un spatiu de relaxare ameanajat. In acest fel, te vei bucura de zilele cu soare, zile ideale pentru relaxarea in aer liber.

Construieste o mica pergola

In lateralul casei tale, in prelungirea acesteia, poti construi o pergola din lemn. Iti oferim aici o serie de idei pentru a te inspira si tu. Cu acoperis din lemn, din metal sau chiar construita din plastic, o pergola poate fi spatiul perfect pentru o curte laterala mica.

Pergola poate fi o constructie de sine statatoare, o constructie care sa iti fie utila atunci cand vrei sa faci umbra intr-un loc din curtea sau gradin ta. Poti construi pergola cu un acoperis retractabil. De asemenea, poti opta pentru o pergola care sa foloseasca drept suport pentru florile tale cataratoare.


Pergola din lemn, un ansamblu ce confera eleganta casei – Idei de amenajari

Flori cataratoare, ideale pentru gradina ta

Florile cataratoare, precum Glicina – Wisteria, pot fi plantate in curtea ta si agatate de o pergola pentru a creste frumos. Nu doar ca infrumuseteaza locul, dar creeaza si umbra de care ai nevoie.

Ti-am pregatit si un articol detaliat despre glicina, floarea superba care infloreste bogat si care poate sa iti transforme curtea si gradina.

Glicina este o floare bogata, in nuante superbe de mov, nuante care se potrivesc in orice fel de curte, indiferent de design-ul acesteia.


Specii de plante cataratoare care transforma gradinile – Wisteria

sursa foto: Pinterest