Cum este influentata cresterea florilor de caldura si lumina + Galerie foto

0
612

Cum este influentata cresterea florilor de caldura si lumina, Partea I + Galerie foto

Descopera mai multe despre cum este influentata cresterea florilor de caldura si lumina.


Viata normala a unei plantei este posibila numai in contextul unor conditii de mediu favorabile. Descopera mai multe despre ecologia speciilor floricole pentru a cunoaste nevoile fiecarei specii mai bine.

In acest fel, te vei bucura de flori frumoase, bogate si care se dezvolta sanatos. Mai mult decat atat, vei sti cum sa intervii corect pentru a le asigura o viata sanatoasa si pentru a le ameliora anumite afectiuni cauzate de boli sau de daunatori.

Cum sunt influentate florile de caldura – Despre cresterea florilor

Cresterea si inflorirea plantelor sunt influentate de regimul termic al mediu, mai ales atunci cand vorbim de sol si aer. De exemplu, stim cu totii ca vremea de afara este un factor important atuncic and vine vorba de germinarea semintelor, de inradacinarea butasilor, dar si de cresterea si inflorirea propriu-zisa a plantelor.


De asemenea, tot vremea de afara influenteaza intrarea in reupaus a speciilor perene. De exemplu, garoafa de vara si galbeneaua cresc bine la temperaturi mai scazute, in timp de centaurea nu suporta caldura excesiva din timpul verii.

Mai mult decat atat, bulbii de gladiole si tuberoze nu rasar daca temperatura solului nu atinge un prag minim de 8 grade Celsius, iar in alte cazuri chiar si de 10 grade Celsius. Dalia este un alt exemplu de floare ce isi intrerupe cresterea si intra in repaus toamna.

Florile au nevoie de temperaturi in functie de locul lor de origine

Nevoia unei plante fata de caldura variaza mult in functie de locul sau de origine. In acest fel, begonia si petunia, fiind plante originare din America de Sud, necesita multa caldura inca de la semanare. Pe de alta parte, gura-leului si mixandra sunt flori ce nu au multe pretentii in ceea ce priveste caldura, ele provenind din zona mediteraneana.


Unele specii de flori rezista foarte bine la acea diferenta de temperatura dintre zi si noapte. Dalia isi ingroasa bine radacinile toamna, atunci cand ziua este cald si noaptea racoare. Ea creste si mai bine in zonele de deal si de munte, zone in care aceasta diferenta de temperatura se simte si mai bine.

Cum sunt influentate florile de lumina

In ceea ce priveste nevoile unei plante fata de lumina, acestea se impart in doua categorii:

Speciile iubitoare de lumina sunt: carciumareasa, petunia, gladiola, tuberoza, garoafa, etc. Sunt flori ce se cultiva in locuri bine insorite. Cultura acestor flori se planifica astfel incat inflorirea sa se produca vara, cand intensitatea luminii este maxima.


Daca aceste flori au parte de lumina putin, atunci ele vor forma lastari subtiri, dar si flori mici si decolorate. Sunt flori ce vor capata o sensibilitate la boli daca sunt lasate in spatii cu lumina putina.

sursa foto: Pinterest