Cum este influentata cresterea florilor de caldura si lumina – Partea a II-a

Cum este influentata cresterea florilor de caldura si lumina – Partea a II-a

Sa ai flori frumoase in gospodaria ta presupune sa ai grija ca acestea sa aiba parte de caldura si lumina de care au nevoie, in functie de specie, dar si in functie de soi. In ceea ce priveste nevoia lor fata de caldura, am discutat intr-un articol anterior detaliile legate de acest aspect:


Cand vorbim de lumina, exista specii de flori ce sunt iubitoare de umbra si semibumbra, dar si specii de flori iubitoare de lumina.

Florile ce iubesc umbra si semiumbra sunt mai putine la numar decat cele obisnuite cu multa lumina. Acestea fac insolatie daca sunt pozitionate in bataia direct a razelor de soare.

Flori ce iubesc umbra si semiumbra

Printre florile ce iubesc umbra si semiumbra se numara crinul de toamna, hortensia, margaritarul, dar si primula. Aceste flori se numesc ombrofile (iubesc umbra) si se amplaseaza in spatii ce se afla, cel mai adesea, langa vegetatia lemnoasa.


Lumina influenteaza cresterea si inflorirea plantelor si prin durata zilei. Cele mai multe plante de gradina infloresc in conditii de zile lungi. Aceste conditii sunt atunci cand ziua are peste 13 sau 14 ore, deci de la sfarsitul primaverii pana toamna. Cateva dintre aceste flori nu mai infloresc atat de productiv daca ziua ajunge sa aiba mai putin de 13 ore. Acestea din urma sunt numite si „plante de zile scurte”.

Una dintre florile de „zi scurta” este si crizantema, planta ce infloreste toamna. Daca cunosti toate aceste aspecte, vei sti ca toate culturile pentru florile in cauza se incep si se conduc ca atare. In acest fel, ele vor ajunge la inflorire in acea perioada din an cand zilele au durata corespunzatoare cu cerintele lor.

Te invit sa urmaresti si galeria foto uimitoare de mai jos. Vei gasi inspiratia ideala pentru a te bucura de aranjamente deosebit de frumoase in curtea casei tale.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI