Cum fixam un pom tanar pentru a fi siguri ca acesta se prinde

0
2924

Cum fixam un pom tanar pentru a fi siguri ca acesta se prinde

Am pregatit un ghid care te va ajuta, pas cu pas, sa fixezi un pom tanar pentru ca acesta sa se prinda, iar tu sa te bucuri de fructele pe care le va face.


Merele sunt printre cele mai populare fructe care se cultiva si din care exista foarte multe specii. Din mere poti face o multime de alte preparate, insa te poti bucura si de ele consumate ca atare. De asemenea, micii producatori se ocupa de cresterea merelor si de vinderea lor pentru a avea inca o sursa de venit.

Indiferent de care este motivul pentru care vrei si tu sa plantezi un mar, un par sau orice alt pom fructifer, sfaturile si te vor ajuta sa fixezi un pom tanar.

Alege un spatiu in care sa ajunga soarele pentru ca pomul tau sa creasca si sa se dezvolte sanatos, astfel incat tie sa-ti ofere fructe frumoase si bogate.


Pasii necesari pentru intretinerea gradinii, o munca de rutina necesara

Pasii pentru a fixa un pom tanar

Pasul 1

In primul rand, alege un pom tanar cu trei ramuri puternice, bine echilibrate. Planteaza-l si fixeaza-l de un tarus, cu o legatura de plastic ajustabila. Taie din tulpina principala pana deasupra mugurilor.

Scurteaza fiecare ramura cu doua treimi. Taie pana la mugurii indreptati spre exterior, daca ramurile sunt indreptate in sus, pentru a incuraja cresterea centrala.

Pasul 2

In cea de-a doua iarna dupa plantare, selecteaza cam cinci ramurele puternice, aflate la o anumita distanta una de cealalta, pentru a forma cadrul copacului. Taie fiecare ramura cam in jumatate, pana la un mugure indreptat spre exterior, daca este posibil. Orice alti muguri pot fi taiati si se poate ajunge la patru muguri.


Cum sa pastram corect merele peste iarna – Sfaturi utile

sursa foto: Pinterest