Cum infrumusetam trunchiurile de copaci uscati – Idei de amenajari exterioare

0
3344

Cum infrumusetam trunchiurile de copaci uscati – Idei de amenajari exterioare

Suntem siguri ca si voi abia ati asteptat sa vina vara pentru a va decora gradina cu flori multicolore. Ghivecele cu florile curgatoare care stau frumos pe terasa sau foisorul inconjurat de plantele agatatoare, transforma gradina intr-un peisaj minunat. Dar ce facem cu cioatele rezultate in urma taierii pomilor uscati? Le infrumusetam si pe acestea. Cum? Aflam din aceste idei de amenajari exterioare.


Stiti cu totii ca nu exista alta varianta decat taierea unui pom uscat de la radacina. Chiar si asa, putem da viata trunchiului ramas in pamant schimbandu-i pur si simplu infatisarea, cum altfel decat plantand flori de sezon in interiorul unei scorburi facute de mana noastra. Simplu, nu-i asa?

Dar inainte de a vedea imaginile de astazi, trebuie sa va spunem ca ideea acestui articol ne-a venit in urma faptului ca avem in gradina un copac pe care urmeaza sa-l taiem din cauza faptului ca s-a uscat. Este vorba despre un cais, pom care anul acesta nici macar nu a mai inverzit. Prin urmare vom profita si noi de aceste idei de amenajari exterioare pentru a ne crea propriile decoruri.

Revenind la subiectul de astazi, nu putem trece mai departe fara sa va spunem cateva cuvinte despre realizarea aranjamentul propriu-zis. Nu este ceva complicat, avand in vedere ca tot ceea ce trebuie sa faceti este sa asezati ghivecele cu flori direct pe trunchiul taiat. Ideale sunt aranjamentele cu flori curgatoare deoarece acestea se remarca de la distanta prin frumusete.


amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare

Aranjamente din pietre – idei de amenajari exterioare

Un alt mod de a crea aranjamente il reprezinta utilizarea pietrelor de rau. Ia priviti in imaginea de mai jos cat de simplu este sa delimitati spatiul respectiv de restul decorurilor din curte!

Puteti merge mai departe cu imaginatia, creand decoruri ca in povestile copilariei.

sursa foto