Cum ingrijim corect begonia pentru ca ea sa infloreasca tot anul

0
695

Cum ingrijim corect begonia pentru ca ea sa infloreasca tot anul

Begonia este o floare deosebit de frumoasa, stufoasa, ce poate atinge o intaltime de pana la 40 de cm. Iata cum o ingrijesti corect pentru ca ea sa te bucure cu flori superbe tot anul.


Originara din Indonezia, America Centrala, America de Sud si India, begonia este o floare populara, floare pe care o gasim des in apartamentele oamenilor. Majoritatea oamenilor spun ca aceasta floare seamana cu trandafirul. Aspectul florilor begoniei este absolut superb, asemanator trandafirului si se regaseste in diferite culori. De la rosu inchis pana la roz, dar si galben si alb.

Despre begonia roz am scris un articol detaliat, iar de aici te poti inspira cand vine vorba de plantare, pozitionare, dar si alte detalii despre ingrijirea ei: Begonia roz, o floare suava, superba, deosebit de frumoasa.

Alegerea ghiveciului pentru o floare superba

O floare frumoasa precum aceasta are nevoie de un ghiveci jos, de marime medie. De asemenea, ghiveciul are nevoie de o umiditate crescuta.


Daca simti ca aerul din incaperea unde se afla begonia ta este prea uscat, atunci te sfatuim sa pulverizezi apa pe frunze. Acest truc se aplica doar dimineata foarte devreme sau seara tarziu. De asemenea, poti pulveriza apa pe frunze si in zilele innorate. Este important sa feresti begonia de soare cand o stropesti cu apa si frunzele ei sa fie reci.

Pozitionarea ghiveciului

Begonia se simte foarte bine in compania altor flori, iar acest lucru se observa. Pozitioneaz-o in dreptul unei ferestre, langa alte flori si vei vedea ca ea o sa creasca frumos, inflorind bogat.

Iarna, frumoasa floare are nevoie de temperaturi de cel putin 12-13 grade Celsius.


De cata apa are nevoie aceasta floare – Cum ingrijim corect begonia

In ceea ce priveste udarea, in timpul primaverii floarea are nevoie de apa de aproximativ 2 ori pe saptamana. Pamantul trebuie sa fie reavan, insa planta nu trebuie sa balteasca. Poti folosi degetul pentru a verifica pamantul.

Pe timp de iarna, lucrurile stau putin diferit. Floarea nu are nevoie de apa decat foarte rar sau chiar deloc, in functie de soiul pe care tu il detii. De exemplu, begonia tuberculata nu are nevoie de apa deloc pe timp de iarna.

Top 5 cele mai importante trucuri pentru flori bogate

Trucuri pentru a face ca begonia sa infloreasca tot anul

La inceputul primaverii, begonia are nevoie sa fie replantata. Foloseste un pamant aamestecat cu frunze si turba.


De asemenea, cel mai important secret atunci cand vine vorba de inflorirea acestei frumoase plante este fertilizarea. In perioada de inflorire, begonia ta are nevoie de ingrasamant special pentru a se bucura de flori frumoase, de o crestere bogata.

In sezonul rece, begonia intra in repaus, insa acest lucru nu trebuie sa te ingrijoreze. Atunci cand vine primavara, planta este din nou stimulata de lumina si va reveni la viata.

sursa foto: Pinterest