Cum ingrijim florile din ghiveci pe timp de iarna

0
1224

Cum ingrijim florile din ghiveci pe timp de iarna

Pe timp de iarna, florile din ghiveci trebuie protejate de inghet.
Odata ce temperaturile reci se apropie, florile si majoritatea plantelor intra in repaus vegetativ.


Astfel, ele au nevoie de o protectie speciala pe timp de iarna pentru ca primavara sa avem din nou parte de flori frumoase, colorate si pline de viata.

Cum ingrijim florile din ghiveci pe timp de iarna?

Ai grija la temperaturile extreme

Atunci cand vine vorba de florile din ghiveci, ele trebuie protejate de temperaturile extreme. Tine cont ca langa fereastra poate fi o temperatura prea scazuta, insa nu pozitiona floarea nici pe caloriferul din casa.

Uda-le mai putin – Ingrijeste florile din ghiveci!

Pe timp de iarna, florile nu mai au nevoie de atat de multa apa. Trebuie doar sa pastrezi substratul umed, iar alte flori au nevoie sa fe hidratate doar prin pulverizarea de apa pe frunzele acestora.


Ai grija ca ele sa aiba parte de lumina

Pe timp de iarna, florile trebuie pozitionate aproape de fereastra, pe un suport, nu pe calorifer. Plantele au nevoie sa le fie asigurat minimul necesar de apa, temperatura constanta si luminozitatea de care au nevoie.

Curatarea plantelor

Chiar daca plantele sunt in pauza pe timp de iarna, ele au nevoie sa ii schimbi ghiveciul si sa cureti planta. De aceea, cel putin o data pe an, ai grija sa schimbi ghiveciul plantei pentru ca ea sa aiba unde sa creasca si pentru ca radacinile sa se dezvolte sanatos.

De asemenea, nu uita ca plante trebuie curatata de acele crengute care sunt in plus si care sufoca planta.


Mai putin fertilizator!

Iarna, florile nu au nevoie de atat de mult fertilizator pe cat obisnuiai sa ii administrezi pe timp de vara sau primavara. De aceea, pe timpul iernii este recomandat sa limitezi administrarea de fertilizator pentru ca florile tale sa poata, din primavara, sa aiba un sol sanatos. Abia din luna martie poti incepe sa fertilizezi solul plantelor tale din ghiveci.

sursa foto: Pinterest