Cum ingrijim si crestem zmeura – Trucuri si sfaturi practice
Fie ca vorbim de desert sau de o gustare sanatoasa, zmeura este un fruct delicios pe care invatam sa il crestem si sa il ingrijim, chiar in urmatorul articol. Daca ne aducem aminte de vremurile copilariei, zmeura era fructul pe care nu il mancam foarte des deoarece nu erau plantate aceste fructe de foarte multi oameni.
Zmeura contine foarte multe vitamine, iar noi trebuie sa profitam de acest lucru si sa o folosim, fie ca este vorba de o gustare pe care o servim celor mici sau despre o prajitura pe care dorim sa o facem de mult.
Mai jos, va prezentam o lista cu trucuri si sfaturi pentru a ingriji si pastra zmeura:
1. Zmeura coapta se rupe usor atunci cand dorim sa o culegem, nu trebuie sa tragem de ea.
2. Aceasta planta iubeste soarele, astfel incat trebuie sa o plantam intr-un loc unde are parte de lumina directa de la soare.
3. Planta se adapteaza foarte usor la vremea urata si ploioasa.
4. Un mare avantaj il constituie ingrijirea: plantele acestea nu trebuie udate, decat in cazul in care este seceta, iar natura cere intr-adevar acest lucru.
5. Zmeura este un fruct ce trebuie recoltat la fiecare 3-4 zile.
6. Daca plantam zmeura primavara, este recomandat sa taiem ramurile pana la 30 cm, in luna martie.
7. Zmeura poate fi plantata si in solar, primavara devreme sau chiar in luna februarie, dar si in ghivece, in casa deoarece sunt usor de ingrijit si reprezinta o planta frumoasa pentru orice incapere.
8. Exista doua tipuri de zmeura: zmeura de vara si zmeura de toamna. Despre aceste doua tipuri, va voi vorbi un pic mai jos:
Zmeura de vara
Ea produce fructele pe timpul verii, bineinteles si fructifica pe tulpini de doi ani.
Zmeura de toamna
Are fructe de la sfarsitul verii pana toamna tarziu, cand incepe inghetul si fructifica pe tulpini de un an. Ea poate fi taiata pana la baza tulpinii, dupa recoltare, fara ca acest lucru sa impiedice recolta urmatoare.
Zmeura are nevoie de un pamant bogat in humus, aerisit. Ea este o planta care se poate imbolnavi si usca in cazul in care pamantul retine prea multa apa.