Cum intretii centrala termica pentru a evita aparitia defectiunilor

0
1388
centrala termica accesorii

Cum intretii centrala termica pentru a evita aparitia defectiunilor

Centrala termica este un echipament necesar in aproape orice locuinta.


Nu ai nevoie de cheltuieli uriase pentru a intretine centrala, insa trebuie sa tii cont de cateva sfaturi practice pentru a evita aparitia defectiunilor nedorite.

Centrala termica poate sa se strice, aparand una sau mai multe dintre aceste probleme: centrala nu incalzeste suficient, ne apar anumite erori pe display, are depuneri calcaroase sau nu are presiunea pe care ar trebui sa o aiba. Acestea sunt doar cateva dintre problemele pe care le putem intalni la o centrala termica, insa noi vrem sa iti venim in ajutor cu o serie de recomandari pentru a intretine acest echipament.

Cum intretinem centrala termica pentru ca aceasta sa nu se strice

Uneori este inevitabil ca centrala sau oricare echipament din casa noastra sa nu se strice, insa putem sa intarziem cat putem de mult acest moment.


Alege centrala termica potrivita

Inainte de a intretine centrala, asigura-te ca ai achizitionat un echipament potrivit pentru nevoile tale. Calculeaza care este necesarul de incalzire pentru spatiul in care locuiesti, dar si cate persoane stau in acea casa si in acest fel vei putea alege o centrala suficient de puternica pentru tine. In acest fel, te vei asigura ca nu va fi nevoie sa suprasoliciti centrala termica!

Citeste cartea tehnica!

Citeste cartea tehnica a centralei termice pe care ai achizitionat-o! Cu siguranta te vor ajuta sfaturile de acolo si vei gasi idei utile pentru a intretine centrala, dar si pentru a o folosi intr-un mod corect.

Fiecare echipament vine cu functionalitati diferite, dar daca tii cont de instructiunile oferite de catre furnizor, ar trebui ca aparatul sa functioneze fara probleme pentru mult timp.


Ai grija sa schimbi bateriile!

Schimba bateriile termostatului cand incepe sezonul rece pentru a nu avea surprize neplacute!

Verifica centrala periodic!

Cu ajutorul unei echipe autorizate, verifica period centrala ta termica!

Alte lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca iti mentii centrala termica intr-o stare buna pe o perioada mare de timp:


– foloseste un filtru decantor sau un filtru dedurizator daca stii ca apa din zona in care locuiesti este una calcaroasa;

– de asemenea, curata intreaga instalatie: de la calorifer, la centrala propriu-zisa, in fiecare sezon;

– asigura-te ca folosesti un stabilizator de tensiune pe priza centralei pentru a proteja centrala termica.

 

In cazul in care centrala s-a stricat si vrei sa folosesti piese ariston piesecentrale.roasigura-te ca soliciti ajutorul unei echipe profesioniste care sa te ajute sa inlocuiesti orice fel de astfel de piesa de la centrala ta.