Cum iti feresti casa de vacanta de umezeala si mucegai

0
2291
fereste casa de vacanta de umezeala si mucegai

Cum iti feresti casa de vacanta de umezeala si mucegai

Una dintre cele mai intalnite probleme ale unei case de vacanta care este slab incalzita sau incalzita doar temporar este aparitia umezelii, care favorizeaza aparitia mucegaiului si a igrasiei. Acestea duc, in timp, la deteriorarea accentuata a mobilierului sau a altor produse din respectiva incapere. Acelasi lucru se poate intampla si daca ai un subsol neincalzit, o barca sau un spatiu comercial nefolosit.  


Cum feresti o casa nelocuita de umezeala si mucegai?

Ei bine, pentru locuintele nelocuite ai nevoie de un aparat profesionist care sa te scape de umezeala si sa te ajute sa ai parte de weekend-uri placute ori de cate ori pasesti acolo.

Casele de vacanta neaerisite constant si neincalzite pe timp de iarna, subsolurile, beciurile, barcile sau spatiile care nu au o ventilatie corespunzatoare pot fi pline de umezeala. E important sa gasesti sursa umezelii pentru a putea sa sa scapi de ea.

De exemplu, condensul de pe geamuri, petele de mucegai de pe perete, mirosul neplacut si petele de apa de pe pereti sunt semne clare ca ai nevoie de un dezumidifcator.


Cum te ajuta un dezumidificator intr-o casa nelocuita?

Dezumidificatorul te ajuta sa scoti umezeala din orice incapere. Umezeala care, bineinteles, iti afecteaza sanatatea tie, dar si celor dragi.

Un dezumidificator poate fi extrem de util atat intr-o casa locuita, cat si intr-o casa nelocuita. Deoarece are un regim de functionare de la 1 grad Celsius, datorita tehnologiei sale de dezumidificare prin absorbtie, este potrivit pentru case de vacante slab incalzite sau temporar incalzite.

Dezumidificatorul elimina excesul de vapori de apa, dar si o parte din mirosurile neplacute din casa. Mai mult decat atat, dezumidificatorul Meaco DD8L este silentios, ajuta la uscarea rufelor, este simplu de utilizat si are o greutate mica, putand fi usor de transportat. Meaco DD8L este un dezumidificator special pentru spatii mai putin incalzite.


Cum feresti o casa locuita de umezeala si mucegai?

Umezeala din casa este un inamic neplacut, insa exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a nu lasa peretii umezi si reci sa iti cuprinda incaperea.

Foloseste plante iubitoare de umezeala

Plantele precum: liliacul pacii, Tillandsia, Iedera englezeasca, feriga de Boston si palmierul bambus sunt plante care absorb umiditatea cu ajutorul frunzelor. In egala masura, aceste plante purifica si aerul de toxine si absorb umezeala si vaporii de apa din incapere.

Foloseste hota atunci cand gatesti

In timp ce gatesti, dar si 20 de minute dupa ce ai terminat de gatit, ai grija sa lasi hota pornita pentru ca aceasta te scapa de aburi.


Usuca hainele in aer liber

Uscarea hainelor in casa duce la aparitia umezelii nedorite. Alege sa usuci hainele in balcon sau chiar in curte, pentru a evita aparitia umezelii.

Alege Alecoair pentru a respira aer curat!

Alecoair vine in ajutorul nostru, al clientilor, cu o multime de solutii eficiente pentru a elimina umezeala si a avea un aer purificat in casa.

Cu ajutorul dezumidificatoarelor din magazinul online Alecoair, umiditatea este adusa la un nivel optim, iar aerul din incapere este curat si sanatos pentru intreaga familie!