Cum îți poți decora apartamentul cu plante. Idei inedite de design

Cum îți poți decora apartamentul cu plante. Idei inedite de design

Dacă ești un iubitor de plante, există multe moduri de a-ți însenina apartamentul, aducând în interior o bucată din natură! Pe lângă înfrumusețarea spațiului, plantele te ajută să păstrezi aerul proaspăt și să îți îmbunătățești starea de spirit. Te invităm să descoperi cum îți poți decora apartamentul cu plante și ce idei inedite de design îți propunem. În plus, în acest ghid, găsești câteva sugestii de plante care te vor ajuta în acest proiect.


1. Decorează pervazul cu plante la ghiveci

Deși un mod clasic de amplasare, decorarea pervazului cu plante este mereu o idee bună.
Deoarece majoritatea plantelor au nevoie de multă lumină, fereastra este locul ideal. Pentru un design inedit, puteți adăuga la pervaz ghivece cu ierburi pentru gătit, precum busuiocul sau alte plante mici. De asemenea, vasul de o culoare deschisă va lumina și mai tare încăperea.

2. Achiziționează plante curgătoare

Aceste suporturi suspendate pentru plante au devenit un trend în zilele noastre, majoritatea apartamentelor moderne apelând la acest design. Sunt complet unice și se potrivesc foarte bine cu orice tip de decor. Mai mult, sunt un adevărat avantaj pentru cei ce au animale de companie, deoarece amplasamentul protejează planta.

3. Descoperă terrariumul cu plante

Aceste plante sunt un decor modern și elegant și pot fi amplasate oriunde în casa ta, de la holuri la măsuța de cafea și chiar pe comoda din cameră. Acestea sunt adesea formate din plante suculente și sunt ușor de întreținut, chiar și de un începător în arta florală.


4. Reutilizează mobilierul vechi

O altă idee de design este reutilizarea mobilierului vechi, mai ales cel din lemn, ce oferă o completare cromatică perfectă pentru plante. Așezați decorul clasic cu plante într-un loc luminos, pentru a fi ca o piesă de muzeu în casa ta.

5. Adaugă plante în biblioteca ta

Biblioteca nu trebuie să fie un loc plictisitor, ci unul plin de farmec. Dacă nu dispui de mult
spațiu, decorarea bibliotecii tale cu plante mici este o idee bună. Acestea vor împrospăta și colora rafturile pline de cărți.

6. Îmbracă dormitorul în plante

Nu uita să-ți decorezi camera cu plantele tale preferate! Culoarea verde te va ajuta să te
relaxezi, iar purificarea aerului îți va îmbunătăți calitatea somnului. Dacă nu îți dorești să
ocupi mult spațiu, poți achiziționa levănțică, pentru proprietățile și parfumul unice.


7. Decorează baia cu plante

Baia este o altă cameră pe care mulți uită să o decoreze, dar odată ornată, capătă un
farmec special. Atâta timp cât beneficiezi de o baie cu fereastră, plantele vor supraviețui cu succes în această încăpere.
Acestea sunt cele mai simple și de efect idei pentru decorarea apartamentului tău. Indiferent de mărimea casei sau de preferințele în materie de plante, aceste idei de design se vor potrivi și vor câștiga aprecierea oricărui vizitator.

Sursă foto – Shutterstock.com

 

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI