Cum mai poți folosi esența de vanilie altfel decât pentru deserturi delicioase

0
136

Cum mai poți folosi esența de vanilie altfel decât pentru deserturi delicioase

Esența de vanilie poate fi folosită nu doar pentru a găti deserturi pufoase și gustoase, dar are și multe alte întrebuințări pe care le găsești aici.


Elimină mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde poate să capete un miros persistent de pește sau poate un alt iz puternic. În acest caz, trebuie să torni puțină esență de vanilie într-un castronel și să-l pui în cuptorul cu microunde. Pornește cuptorul la temperatură maximă, timp de un minut. Mirosul neplăcut o să dispară instantaneu.

Neutralizează mirosul de vopsea

Dacă vrei ca locuința ta să nu mai miroasă a zugrăveală proaspătă, amestecă o lingură de esență de vanilie în cutia de vopsea. Ca sa va mirosi grozav, iar vopseaua nu va avea deloc de suferit.

Alungă insectele

Toată lumea iubește mirosul de vanilie. Cu toate acestea, insectele nu iubesc atât de mult acest miros.


Diluează o lingură de esență de vanilie într-o cană de apă și ștergeți pielea expus cel cu soluția respectivă, pentru a descuraja țânțarii, muștele, dar și căpușele.

Cum refolosim dopurile de plută pentru a crea cu ele ornamente spectaculoase

Parfumarea casei

Acesta este un truc vechi al agenților imobiliari. Toarnă o picătură sau două de esență de vanilie pe un bec, aprinde lumina, iar casa se va umple de un miros apetisant de bunătăți gata să iasă din cuptor.

Împrospătarea aerului din frigider

Dacă nu reușești să scapi de mirosurile neplăcute din frigider, chiar și după ce l-ai spălat de nenumărate ori, încearcă acest truc. Șterge interiorul cu esența de vanilie. Pentru ca parfumul de vanilie să reziste mai mult, înmoaie un tampon de vată sau o bucățică de burete în esență și lasă-l pe unul din rafturile de jos.


Cum mai poți folosi fixativul pentru păr – Metode ingenioase și eficiente

sursa foto: Pinterest