Cum mentinem pamantul umed la radacina florilor mai mult timp – idei practice

0
2586

Cum mentinem pamantul umed la radacina florilor mai mult timp – idei practice

De cele multe ori, atunci cand plecati mai multe zile de acasa, florilor le lipseste apa si le gasiti ofilite sau si mai rau se pierd de tot, asta in cele mai nefericite cazuri. Iar in cele mai fericite cazuri, va rugati de cineva din familie sa mai treaca sa le ude. Din acest motiv, am gasit pentru voi cateva trucuri, sau mai bine le numim idei practice, de a mentine pamantul umed cat mai mult timp.


Si vom incepe cu metoda clasica, binecunoscuta de altfel de cei mai multi dintre voi, adica aceea a sticlei infipte in pamant cu gatul in jos. Este o metoda simpla, dar folositoare, pentru cazurile cand lipsiti mai multe zile de acasa. Prin aceasta metoda pamantul absoarbe apa atat cat are nevoie.

Sau puteti folosi aceste pipete, pe care ar trebui sa le gasiti in orice magazin cu articole din plastic sau in cele cu articole pentru gradinarit. Acestea par a fi mai eficient pentru gradina de legume si zarzavaturi. In ambele cazuri tot eficiente sunt deoarece aveti posibilitatea sa asigurati florilor din casa umezeala de care au nevoie.

idei practice

Insa metoda care ne-a placut noua cel mai mult si pe care o gasim destul de interesanta, este metoda prin care apa ajunge la flori printr-un fir de ata sau un snur mai gros. Si aceasta metoda este cat se poate de simpla, prin urmare o vom descrie in cateva cuvinte.


 

idei practice

Grupati plantele din casa in acelasi loc, de regula pe balcon pentru ca tot a venit caldura, apoi puneti apa intr-un vas mai mare, iar din vasul respectiv duceti cate un snur catre fiecare ghiveci in parte. Mai simplu spus, unul din capete in apa iar celalalt ingropat in pamant.

 

idei practice

sursa foto