Cum ne pregatim casa pentru anotimpul rece – Sfaturi utile

Cum ne pregatim casa pentru anotimpul rece – Sfaturi utile

Pregatirile pentru sezonul rece trebuie facute inca din vara. In acest anotimp cald inca putem executa reparatii destul de usor si de rapid. Mai mult decat atat, putem lucra prin curte mai mult timp deoarece ziua este mai lunga. De aceea, va sfatuim sa profitati de aceste lucruri si sa luati in considerare sfaturile pe care vi le oferim pentru a va pregati locuinta!


Sezonul rece se apropie, asa ca am venit cu o serie de proiecte si sfaturi care sa te ajute sa iti pregatesti si tu locuinta.

1. Verifica-ti intreaga locuinta!

Fie ca stai la casa sau la apartament, verifica daca locuinta ta are nevoie de vreun retus. Repara acoperisul casei, verifica daca ai vreun geam spart sau asigura-te daca orice alt spatiu din casa are nevoie de reparatii.

Aceste lucrari trebuie executate din timp pentru ca anotimpul rece sa nu te surprinda cu multa treaba.


2. Verifica sistemul de incalzire!

Confortul termic pe timp de iarna sau toamna este extrem de important. De aceea, verifica daca sistemul de incalzire functioneaza cum trebuie sau daca acesta are nevoie de reparatii sau poate chiar sa fie inlocuit.

Daca stai la curte, poti opta pentru o astfel de centrala pe peleti. Acest echipament este usor de utilizat, tubulatura se poate curata manual, iar costurile ei sunt accesibile.

3. Nu uita de cumparaturile necesare!

Nimanui nu ii place sa faca foarte multe drumuri pe timp de iarna. De aceea, verifica daca ai suficiente astfel de becuri led de rezerva sau alte lucruri necesare, mai ales daca locuiesti la casa. Iti poti achizitiona si o lanterna in caz ca va exista o pana de curent, dar si baterii noi.


Nu ezita sa iti achizitionezi toate lucrurile necesare pentru ca iarna sa nu fii nevoit sa iesi prin frig sau sa te chinui cu multe cumparaturi.

anotimpul rece

4. Izolarea casei pentru a fi pregatit de anotimpul rece

Dupa ce ai pus la punct instalatia de incalzire, asigura-te ca locuinta ta este izolata. Verifica cu atentie casa si vezi daca exista gauri sau crapaturi. Apoi, repara aceste zone!

De asemenea, asigura-te ca ferestrele si usile se inchid bine si sunt izolate toate cu chit sau benzi termoizolante. La fel de important este si ca peretii sa fie izolati pe interior sau pe exterior, mai ales daca locuiti la casa si nu aveti vecini. In acest mod, va veti asigura ca locuinta ta va pastra caldura in interior cat mai mult timp. Facturile tale sau costurile cu incalzirea se vor micsora substantial!


 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI