Cum poti avea apa calda in orice moment in casa ta de vacanta

0
3829
cum sa ai apa calda

Cum poti avea apa calda in orice moment in casa ta de vacanta

O casa de vacanta sau o casa construita intr-un mediu rural are nevoie de apa calda pentru confortul locuitorilor.


Afla cum poti sa iti asiguri si tu apa calda menajera cu aceste solutii practice!

1. Instant electric sau boiler electric

Atunci cand vine vorba de alegerea unei solutii pentru incalzire a apei putem sa alegem intre instant electric sau boilerul electric. Inainte de a face acest pas insa, este necesar sa cunosti avantajele si dezavantajele acestor solutii.

Atunci cand alegi un sistem de incalzire a apei, trebuie sa tii cont de: costurile de intretinere ale aparatului respectiv, costurile montajului, dar si pretul de achizitie, viteza de incalzire si debitul de apa.


boiler electric

Instantul electric

Avantaje: Instantul electric este un sistem destul de nou de incalzire a apei si este mai ieftin decat un boiler. Acest aparat este mai mic, iar avantajul acestui lucru este ca poate fi instalat chiar si in camere mai putin spatioase.

Acest aparat se instaleaza mai usor decat un boiler si consuma mai putin.

Dezavantaje: Ca orice alt aparat, instantul electric are dezavantajele lui. Instantul are o presiune a apei mai mica, incalzirea apei nu ajunge la temperaturi prea mari si vei avea nevoie de cate un aparat pentru fiecare cada, dus si chiuveta din casa.


Boilerul electric

Avantaje: Boilerul electric poate sa atinga temperaturi foarte mari si este mai potrivit pentru baie si dus decat un instant pentru ca face apa oricat de calda vrei.

Un boiler electric este suficient intr-o casa, astfel ca nu ai nevoie de cate un aparat pentru fiecare dus si chiuveta din casa.

Dezavantaje: Printre dezavantajele boilerului enumeram consumul ridicat, faptul ca acesta ocupa mai mult spatiu, dar si pretul mai ridicat.


Nu uita sa verifici si capacitatile aparatelor inainte de a alege instant sau boiler pentru locuinta ta.

2. Panourile solare

Panourile solare au devenit din ce in ce mai populare in ultima perioada. Ele au beneficii semnificative precum: energia solara nu polueaza, nu se epuizeaza, dar este si gratuita.

Panourile solare termice te ajuta sa prepari apa calda menajera, iar panourile fotovoltaice te ajuta sa generezi energie electrica.

Exista mai multe astfel de tipuri de panouri solare, insa astazi discutam despre panourile solare termice. Acestea capteaza caldura in tuburi, caldura care este preluata de catre un agent termic. Incalzirea apei se face prin transferul de caldura dintre agentul termic si schimbatorul de caldura existent la nivelul boilerului.

Panourile solare au costuri reduse de mentenanta, sunt fiabile si riscul ca acestea sa se strice este extrem de mic.

Este foarte important insa sa mentineti panourile solare curate deoarece murdaria afecteaza puterea de absorbtie a energiei solare.

panouri solare

In functie de buget, dar si de necesitati, alege solutia potrivita pentru tine si locuinta ta!