Cum poti construi o casa ecologica: Costuri, avantaje si dezavantaje

Cum poti construi o casa ecologica: Costuri, avantaje si dezavantaje

Tot mai multi romani se orienteaza inspre a isi construi o casa ecologica. Aceste case par sa fie un trend ce are cerere din ce in ce mai mare. Casele ecologice sunt prietenoase cu mediul inconjurator, iar daca tu vrei sa iti construiesti o casa de acest tip si sa te asiguri ca intretinerea ei nu costa o avere, atunci iti prezentam o multime de detalii aici!


Chiar daca, initial costurile sunt mai mari decat costurile de constructie ale unei case obisnuite, investitia ta va fi amortizata in scurt timp. Initial, poti apela la un astfel de credit imobiliar pentru a iti construi casa mult visata.

1. Alegerea panourilor fotovoltaice

Alege sa instalezi panouri fotovoltaice pe acoperis. Acestea iti racesc si iti incalzesc locuinta fara niciun cost, sunt din ce in ce mai populare si cea mai buna veste este ca pretul lor a scazut foarte mult in ultimii ani.

2. Utilizeaza turbine eoliene!

Turbinele eoliene se folosesc daca locuinta ta este situata intr-o zona cu o presiune a vantului suficient de mare. Unul dintre dezavantajele turbinelor eoliene este ca acestea sunt destul de galagioase.


3. Foloseste materiale reciclate!

Materialele reciclate sau reciclabile sunt cea mai importanta caracteristica a unei locuinte verzi. Refoloseste toate materialele, de la blocurile BCA, pana la paletii din lemn si vei vedea cate cheltuieli o sa reduci.

4. Materialele regenerabile sunt prietenoase cu natura

Sustenabilitatea este un alt criteriu extrem de important. De aceea, foloseste si tu materiale naturale care sa te ajute sa scazi riscul infiltrarii in mediu a substantelor daunatoare.

Mai mult decat atat, folosirea materialelor naturale si ecologice in construirea unei case imbunatateste calitatea aerului din casa. Deoarece respiram acest aer zi de zi, acesta ne afecteaza sanatatea, in functie de calitatea si puritatea lui.


5. Costurile reduse

Intr-un final, costurile unei case „verzi” ce a fost construita folosind materiale durabile si de inalta calitate, dar si resurse reciclate, devin foarte mici.

Toate costurile tale se amortizeaza in timp, dat fiind faptul ca panourile fotovoltaice te ajuta sa incalzesti casa sau sa ai apa calda, fara niciun cost suplimentar.

Astfel, vei putea sa iti folosesti toate veniturile de pe cardul de debit pentru a calatori sau pentru alte activitati pe care ti le doresti.


6. Toalete dual flush pentru o casa ecologica

Toaletele dual flush te ajuta sa economisesti pana la 80% din consumul de apa pentru toaleta. Acestea au doua cicluri de functionare, unul econonomic si unul normal.

Toaletele dual flush te ajuta sa economisesti apa si sunt excelente pentru o casa ecologica, prietenoasa cu mediul inconjurator.

 

In concluzie, o casa ecologica este prietenoasa cu mediul inconjurator, dar costurile de constructie pot fi un pic mai ridicate initial, pentru ca mai apoi sa fie amortizate intr-o perioada scurta de timp.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI