Cum poti prepara cea mai buna cafea chiar la tine acasa?
Suntem mai legati de cafea decat am crede si iubim cu pasiune acest lichid, ce ofera un sens chiar si celor mai grele dimineti din an. Primele dovezi ale consumului de cafea provin de la inceputul secolului XV, localizate pe teritoriile ce apartin astazi Yemenului. Incet dar sigur, acest produs a ajuns mai apoi in absolut orice colt al lumii, castigand rapid un loc in inima celor nevoiti sa se treazeasca mult prea devreme. Insa nu despre istoria cafelei vom discuta astazi in randurile acestui articol, ci despre modalitatile simple de preparare ale acesteia, astfel incat sa te bucuri in fiecare dimineata de cea mai buna ceasca de cafea, chiar in confortul propriei tale bucatarii:
Cum prepari acasa cafea la ibric?
Pentru a prepara acasa acest sortiment de cafea, incepe mai intai cu macinarea boabelor intr-o rasnita electrica. Adauga in ibric o ceasca de apa, o lingura din cafeaua proaspat macinata si zahar (insa este facultativ). Amesteca bine acest continut din apa, apoi pune ceasca pe cel mai mic ochi, setand focul la o intensitate medie. Atunci cand cafeaua incepe sa se umfle, aduna spuma (caimacul) cu ajutorul unei lingurite, apoi toarn-o inapoi in ceasca. Dupa, adauga rapid in ceasca si cafeaua din ibric. Acest sortiment se serveste intotdeauna fierbinte, alaturi de un pahar de apa.
Cum prepari acasa un espresso bun?
Este un sortiment ce poate fi obtinut cu ajutorul unui aparat de cafea cu presiune (descopera oferta de aparate pentru cafea pe klarstein.ro). Un espresso bun se remarca prin culoarea neagra a cafelei si gustul deosebit de puternic. Se poate obtine fie prin utilizarea cafelei proaspat macinate, fie prin utilizarea capsulelor. Se adauga apa in recipientul aparatului de cafea, pentru a se lasa la incalzit pret de aproximativ 20 de minute. Se va tine cont de cantitatile utilizate, deoarece la un espresso simplu sunt utilizate 7 grame de cafea, in timp ce pentru un espresso dublu, sunt necesare 14 grame de cafea.
Cum prepari acasa cafea la filtru?
Poti realiza de unul singur cafea la filtru, un sortiment simplu de pregatit, atat timp cat ai la indemana produsele necesare: rasnita pentru macinarea cafelei, filtre din hartie si aparat de cafea pentru obtinerea acestui tip de sortiment. Se recomanda macinarea boabelor de cafea chiar inainte de preparare. Se va umple cu apa jumatate din recipientul aparatului de cafea, nu inainte de a se adauga filtrul din hartie in suportul special. Acest produs poate fi gasit la orice magazin cu produse destinate consumului de cafea, dar si pe net. Evita inca sa adaugi cafeaua, deoarece apa se afla in etapa de preincalzite, necesara curatarii filtrului. Pentru o cafea la filtru savuroasa, adauga 8 linguri cu varf la 1 litru de apa.
Cum prepari acasa cafea la presa franceza?
Iata inca un sortiment de cafea pe care il poti prepara cu usurinta chiar in casa ta: cafeaua la presa franceza. Aceasta cafea implica un proces lent de preparare, lichidul fiind infuzat in interiorul unui cilindru prevazut cu filtru. Rezultatul final este descris de savoare si un nivel ridicat de tarie. In presa se adauga mai intai cafea macinata, dupa care se continua cu apa, pana cand se umple jumatate de recipient. Se amesteca bine cu ajutorul unei lingurite. Apoi se mai adauga apa, pana cand intregul recipient este plin. Inchidem capacul presei, apoi lasam cafeaua la infuzat pentru aproximativ 5 minute. In acest mod, vom obtine o cafea la presa franceza cu o nuanta extrem de inchisa la culoare si un gust deosebit de puternic.
Tu ce alte retete de cafea mai stii sa prepari acasa?