Cum poti refolosi otetul: intrebuintari utile, de care nu stiai ca ai nevoie

0
179

Cum poti refolosi otetul: intrebuintari utile, de care nu stiai ca ai nevoie

Cum putem refolosi otetul? Otetul are zeci, poate chiar sute de intrebuintari utile de care ar trebui sa profit si tu si care sunt extrem de necesare in orice gospodarie.


Pentru treburile din casa ta, te sfatuim sa folosesti otetul distilat alb, otet pe care il poti cumpara si la o cantitate mai mare deoarece este mult mai ieftin. Urmatorul otet excelent ca utilitate este otetul de mere, ideal pentru gatit dar si pentru alte intrebuintari.

Otetul cu ierburi, vin si alte amestecuri este ceva mai scump si te sfatuim sa il utilizezi doar pentru a gati. Pentru treburile din gospodarie, otetul simplu, clasic, este excelent.

Stergerea prafului din casa ta

Otetul poate fi utilizat pentru a sterge praful de pe computer, imprimanta sau alte aparate de birou. Pentru acest lucru, te sfatuim sa nu folosesti o sticla cu pulverizator, ci sa inmoi o carpa carpa moale intr-o solutie formata din otet si apa. Cantitatile de otet si apa sunt de 1:1.


Nu uita sa ai la indemana si cateva betisoare de urechi pentru a curata spatiile inguste.

Scoate mirosul de fum

Daca ai nevoie de o solutie rapida pentru a scoate mirosul de fum din bucataria ta, de exemplu, poti folosi otetul. Ai nevoie de un castron nu prea adanc pe care sa il umpli pe trei sferturi cu otet alb sau cu otet de mere.

Mirosul poate sa dispara in mai putin de o zi. Daca mirosul s-a extins in toata casa, atunci poti folosi cu incredere mai multe castroane. Le poti pozitiona in camerele din casa. De asemenea, poti scapa rapid si de mirosul de tigara daca folosesti o carpa inmuiata in otet pe care sa o scuturi in incapere.


Descopera si zatul de cafea – Benefic, util si practic pentru o multime de intrebuintari

Curatarea foarfecii

In cazul in care ai murdarit lamele foarfecii tale, foloseste o carpa inmuiata in otet concentrat alb pentru a curata foarfeca. In acest fel, te vei asigura ca ea este curatata si ca lamele acestea nu vor rugini.

Tu cum folosesti otetul in casa?

sursa foto: Pinterest