Cum poți utiliza condimentele în casă pentru lucruri mai puțin obișnuite

0
181

Cum poți utiliza condimentele în casă pentru lucruri mai puțin obișnuite

Condimentele se pot utiliza în casă pentru o mulțime de activități mai puțin obișnuite, dar extrem de practice.


Odorizarea recipientelor

Dacă vrei să refolosești borcanele de murături, însă mirosul de acrituri nu dispare doar cu apă și săpun, avem soluția pentru tine.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de praf de muștar la 1 l de apă. Umple borcanul și lasă-l peste noapte. Până dimineață acesta va căpăta un miros plăcut. Această soluție alungă mirosul de roșii, de usturoi, dar și de multe alte alimente ce au un miros puternic.

Îndepărtează mirosul neplăcut al picioarelor

Dacă folosești salvia doar pentru a condimenta curcanul, trebuie să știi că aceasta este utilizată și în multe alte modalități.


Salvia este foarte bună pentru prevenirea mirosului neplăcut al picioarelor. Aceasta distruge chiar bacteria răspunzătoare pentru pentru problema picioarelor, bacterie care se dezvoltă pe tălpi în mediu propice. Bacteria se dezvoltă în mediul cald și umed din încălțăminte.

Soluția? Sfărâmă o frunză sau două de salvie în pantofi, înainte de a te încălța. La sfârșitul zilei, aruncă frunzele la gunoi.

Păstrează mai mult timp hainele din lână

Hainele de lână rezistă foarte mult timp dacă reușești să ții moliile la distanță. Dacă nu ai un dulap sau un scrin din lemn de cedru, păstrează puloverele întregi cu ajutorul unor săculeți cu cuișoare.


Umple acele săculețe de pânză cu câte un pumn de cuișoare întregi pentru a preveni orice pată de ulei sau culoare pe hainele din dulap, pune săculeții în pungi de plastic, dar nu le închide la gură. Prinde-le de un umeraș sau strecoară-le printre puloverele împăturite.

Rozătoarele din grădină pot fi alungate

Dacă iepurii și alte răzătoare îți atacă plantele, tot ce trebuie să faci este să toci un ardei foarte iute și să îl combini cu o lingură de piper cayenne. Fierbe amestecul timp de 15 minute, apoi lasă totul să se răcească.

Strecoară printr-un tifon, adaugă o lingură de detergent de vase și toarnă tot într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează plantele vizate o dată la cinci zile.


Cum refolosim dopurile de plută pentru a crea cu ele ornamente spectaculoase

sursa foto: Pinterest