Cum pregatim gradina pentru luna august – Sfaturi utile si importante

Cum pregatim gradina pentru luna august – Sfaturi utile si importante

Lunile de vara par ca trec cel mai repede. Ne bucura de vremea frumoasa, dar si de lucrarile din gradina in aceasta luna si timpul parca zboara pe langa noi. Exista o serie de lucruri pe care le poti face in gradina in luna iulie pentru a pregati totul pentru luna ce urmeaza, august.


Luna august este o luna importanta pentru fructe, legume, dar si pentru productia florilor. De aceea, ti-am pregatit cateva sfaturi utile de care sa tii si tu cont.

Ce legume se seamana in ultima luna de vara

In luna august putem sa semanam legume ce vor rodi in toamna sau chiar peste iarna. Legumele vor avea o productie chiar foarte buna daca alegi sa le oferi multa apa, avand in vedere ca acum este o perioada destul de caniculara.

In acest fel, in luna august vei putea sa plantezi rosii, fasole, ridichea neagra, dar si brocoli, varza, conopida sau varza de Bruxelles. De asemenea, in august vei putea sa semeni kale, salata verde, morcovi, spanac, sfecla rosie, dar si napi.


Ingrijirea gradinii si pregatirea ei pentru luna august

De aceea, este important ca in luna iulie sa aerezi pamantul si eventual sa optezi pentru a il pregati. Acolo unde sunt buruieni, indeparteaza-le, iar daca poti sa ii oferi ceva ingrasamant natural, poti face acest lucru.

Foarte importanta este si ingrijirea solului intre culturi. Este bine sa te asiguri ca o cultura anterioara nu a fost cu probleme. De exemplu, daca rosiile din ciclul I au avut parte de mana, ai grija sa elimini total resturile vegetale ramase din primul ciclu si sa le dai foc. Nu le pozitiona la marginea gradinii si nu le folosi in compost.

Maghiran – Origanum majorana, o planta utila, practica, cu beneficii multiple

6 Trucuri uimitoare pentru un gradinarit extrem de usor

Modalitati absolut superbe de a amenaja gradina de legume – Idei creative

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI