Cum pregatim muscatele pentru anotimpul friguros, iarna

0
92

Cum pregatim muscatele pentru anotimpul friguros, iarna

Ca sa ai muscate superbe si la anul, ti-am pregatit un ghid rapid de ingrijire pentru aceste flori incantatoare.


Pregatirea muscatelor pentru iarna este un proces nu foarte complicat, insa ai nevoie de putina atentie la detalii. Iti povestim in acest articol de ce trebuie sa tii cont pentru a te bucura de flori frumoase, flori ce te vor bucura cu petalele lor colorate si anul urmator.

Cu o ingrijire adecvata pe timp de iarna si cu o pregatire a acestora cat mai corecta inca din toamna, te poti bucura de muscate sanatoase si frumoase.

Cum pregatim muscatele pentru iarna – Sfaturi pretioase

Taierea lastarilor la muscate

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba de pregatirea muscatelor pentru iarna este taierea lastarilor. Urmareste cum evolueaza temperaturile de afara si, inainte sa cada prima bruma, taie lastarii muscatei. Lastarii muscatei tale trebuie taiati chiar daca acestia inca mai au flori. Se taie la aproximativ 10 cm lungime.


Depozitarea ghivecelor cu muscate pe timp de iarna

De asemenea, in ceea ce priveste pastrarea ghivecelor, acestea se tin in incaperi racoroase. Depoziteaza muscatele tale in incaperi racoroase pe timp de iarna. Le poti tine chiar langa ferestre. Ai grija ca in incaperea respectiva sa nu fie temperaturi care scad sub 1 grad Celsius.

Un alt lucru important este ca in camera nu trebuie sa fie nici prea cald. Pe timp de iarna, florile noastre se afla in repaus vegetal. De aceea, ele trebuie depozitate in incaperi in care temperaturile nu urca peste 12 grade Celsius.

Daca, pe timp de iarna, muscatele tale vor fi depozitate in locuri intunecate, atunci trebuie sa dezgropi radacinile muscatelor si sa le usuci in pungi de hartie. Trebuie sa ai mare grija deoarece exista riscul ca floarea ta frumoasa sa moara pe timp de iarna.


Plante care absorb umiditatea in exces din locuinta – Sanatatea din ghiveci

Udarea florilor pe timp de iarna

Chiar daca temperaturile nu mai sunt foarte ridicate, muscatele tale au nevoie de apa si pe timp de iarna. Verifica pamantul cu ajutorului unui deget si atunci iti vei da seama daca acesta este foarte uscat. Atunci cand solul se simte foarte uscat la deget, poti sa ii pui florii tale apa.

Ce facem cand pericolul a trecut

Atunci cand iarna a trecut si nu mai exista pericolul inghetului, poti sa scoti muscatele afara. Acum este momentul sa aplici ingrasaminte florilor tale. De asemenea, poti sa aplici si tratamente fitosanitare preventive pentru a te asigura ca florile tale nu vor avea daunatori sau alte boli periculoase.

Truc important: Daca muscatele tale dau semn de boala pe timp de iarna, acestor flori trebuie sa le aplici tratamente corespunzatoare.


sursa foto: Pinterest