Cum protejam rasadurile de racoarea noptilor de primavara – Idei practice de minisolarii
Cunoasteti cu totii expresia solarii, dar mai ales ce inseamna! Sunt acele incaperi, daca ne veti da voie sa folosim acest termen, amenajate pe o bucata de teren si acoperite cu folie din polietilena, folosite in principal pentru cultivarea legumelor si zarzavaturilor timpurii. Urmarim asadar un articol cu idei practice de minisolarii construite pentru a proteja micile rasaduri de frigul noptilor de primavara.
Pentru a cultiva legume si zarzavaturi, si ne referim aici la cele pentru consumul propriu, nu avem nevoie de o gradina imensa. Putem obtine o cantitate indestulatoare si de pe o suprafata mai mica. Prin urmare cine alege sa munceasca pamantul, hranindu-se sanatos cu legume din propria curte, se poate numi un norocos si un privilegiat totodata. Insa tot acest privilegiu are si o parte mai putin placuta, ca sa-i spunem asa, si anume munca pamantului. Si spunem asta din cauza faptului ca toata aceasta activitate presupune un efort fizic deosebit. Dar sa nu dramatizam atat de tare, deoarece exista si satisfactia muncii depuse.
Prin urmare daca ati pregatit deja rasadurile si urmeaza sa le replantati in perioada urmatoare, ce spuneti de ideea de a construi pentru ele, la nivelul solului, niste minisolarii acoperite cu folie din polietilena. Altfel spus, aceeasi forma dar de dimensiuni diferite. Iar daca ar fi sa vorbim despre materialele din care pot fi confectionate, vom incepe cu resturile de tevi din PVC si vom termina cu scandurile ramase dupa diversele amenajari de anul trecut. De fapt sunt cam singurele lucruri de care veti avea nevoie. Restul este doar indemanare si placerea de a realiza ceva util.
Ce avantaje vom avea daca vom folosi astfel de minisolarii? Plantele noastre vor fi ferite de noptile reci de primavara si vor fi mai sanatoase. Iata!