Cum sa ai grija corect de ochelarii de vedere – Sfaturi practice

0
1178
Cum sa ai grija corect de ochelarii de vedere

Cum sa ai grija corect de ochelarii de vedere – Sfaturi practice

Nu mai stii cu ce sa iti cureti ochelarii de vedere? Trebuie sa ai grija de ei si sa ii protejezi in fiecare zi pentru a ii pastra in starea sa impecabila. Deoarece ochelarii cu zgarieturi sau alte defecte ne afecteaza vederea, trebuie sa puneti in aplicare sfaturile pe care vi le prezentam astazi.


Ce sa NU facem?

In primul rand, haideti sa va spunem ce nu aveti voie sa faceti atunci cand stergeti ochelarii de vedere!

Nu ii stergeti cu ce gasiti mai la-ndemana. Suntem obisnuiti sa punem mana pe prima carpa sau pe prima batista pe care o gasim si sa stergem ochelarii. Aceste batiste, chiar daca par a fi curate, ele sunt pline de particule de praf si iti vor afecta ochelarii. Lentilele acestora nu vor mai fi la fel niciodata!

Ce recomanda opticienii? 

Spala ochelarii cu apa calda! Aceasta este cea mai buna metoda pe care poti sa o pui si tu in aplicare. Nu exista scuze precum faptul ca nu am avea bani de solutii scumpe. Spala atat lentilele, cat si ramele cu apa calduta si cu sapun lichid delicat. Dupa ce i-ai spalat, tamponeaza usor, fara sa freci, cu un servetel moale, atat lentilele, cat si ramele.


Nu folosi alcool sau otet!

Chiar daca ai auzit ca alcoolul sau otetul fac bine pentru ochelarii tai sau pur si simplu ai incercat aceste metode si au functionat, afla ca nu este chiar asa. Alcoolul sanitar este acid si iti va deteriora lentilele, mai ales filtrele speciale care sunt aplicate pe acestea.

Nu folosi solutii de curatat monitorul sau geamul pe ochelari! 


Nu in ultimul rand, nu ai voie sa folosesti servetele umede pe baza de alcool deoarece acestea iti vor zgaria lentilele si vor dizolva tratamentele cu care acestea au fost imbunatatite.

Nu uita sa consulti mereu eticheta produsului cu care vrei sa cureti ochelarii pentru ca acel produs sa nu contina amoniac sau fosfati.

Un ultim sfat pe care vrem sa ti-l dam este acela de a pastra ochelarii mereu intr-o cutie speciala, numita etui.


sursa foto: eye-emporium.com