Cum sa ai grija de cainele tau pe timpul verii

Cum sa ai grija de cainele tau pe timpul verii

Iata cum sa ai grija de cainele tau pe timpul verii pentru ca sanatatea acestuia sa nu fie pusa in pericol si bunastarea lui sa nu fie afectata.


Daca cel mai bun prieten al omului este fericit, atunci si curtea ta este pazita, iar tu poti sa stai fara griji.

Cu toate acestea, vara vine cu o multime de probleme in ceea ce priveste sanatatea si bunastarea cainelui tau. Atunci cand vine caldura apar atat puricii, capusele, dar si tantarii care atenteaza la viata animalului de companie.

Daca iti iubesti cainele si vrei ca acesta sa nu aiba probleme, tine cont de sfaturile de mai jos. Sfaturile de mai jos se aplica atat pentru cei ce locuiesc la curte, cat si pentru cei ce locuiesc intr-un apartament.


Asigura-te ca are un spatiu umbrit

Temperaturile de vara sunt de nesuportat uneori. De aceea, cainele tau are nevoie ca in fiecare moment al zile sa aiba un spatiu cu umbra, la aer.

Mai mult decat atat, asigura-te ca are mereu apa proaspata in castron, castron pe care ar fi bine sa il pozitionezi departe de soare.

Lipsa hidratarii poate duce la lipsa poftei de mancare, lipsa de energie, pierdere in greutate si alte probleme de sanatate.


Ofera-i controlul medical de care are nevoie

Daca vezi ca patrupedul tau are unele probleme de sanatate, evita sa ii dai medicamente fara sa consulti un medic veterinar. Sfaturile unui medic de la un astfel de cabinet veterinar sunt de nepretuit si ii pot salva viata cainelui tau.

Protejeaza-l de paraziti si boli

Este important sa iti protejezi patrupedul de paraziti si boli, indiferent ca locuiesti la bloc sau la curte.

In primul rand, vaccinurile anuale: antirabic si polivalent sunt obligatorii prin lene. Acestea iti protejeaza cainele de boli ce pot fi grave si adeseori mortale.


De asemenea, tine cont ca orice caine trebuie sa fie deparazitat lunar. Poti opta pentru pastile, pipete sau pentru pastile ce contin antidot impotriva viermilor interni, dar si a purecilor si capuselor.

Deparazitarea interna

Deparazitarea interna se face impotriva viermilor intestinali, dar si impotriva viermilor cardiaci. Viermii cardiaci apar din cauza tantarilor si transmit o boala ce este, de cele mai multe ori, mortala.

Discuta cu medicul veterinar sau cu farmacistul si asigura-te ca pastila pe care o oferi patrupedului tau il fereste de viermii cardiaci. O astfel de deparazitare caini se face o data la 3 luni de zile, indiferent de anotimp.

Deparazitarea externa

Deparazitarea externa iti protejeaza cainele de bolile transmite de purici si capuse. Pentru a il feri de aceste boli, asigura-te ca ii oferi, lunar, o pastila pentru deparazitare externa. Poti opta si pentru pipeta sau zgarda de deparazitare.

Cei ce locuiesc la curte sau isi plimba cainele in spatii verzi pot alege metoda de deparazitare dubla: zgarda + pipeta sau pastila.

sursa foto: Unsplash

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI