Cum sa ai muscate pline de flori – Ingrijirea muscatelor pe timp de vara

0
3354
muscate pline de flori

Cum sa ai muscate pline de flori – Ingrijirea muscatelor pe timp de vara

Cum sa ai muscate pline de flori? Aceste plante rustice sunt cele mai iubite si populare flori din tara! Despre cum sa provocam inflorirea abundenta la aceste plante noi am mai discutat.
Muscatele cuprind peste 300 de specii si varietati perene. Originare din Africa de Sud, muscatele sunt usor de ingrijit si iti fac gradina sau casa mai frumoasa toata vara!


Descopera sfaturile specialistilor pentru a avea muscate frumoase, pline de flori si mereu sanatoase! Iata cum te poti bucura toata vara de flori superbe!

Solul muscatelor

Muscatele prefera un sol bine drenat si foarte usor. Nu au nevoie de ghivece foarte mari, insa nu uitati sa dati gauri acestor ghivece pentru ca apa suplimentara sa se scurga. In magazine, gasiti pamant special pentru muscate. Substratul ideal pentru aceste flori este format dintr-un amestec de pamant de frunze, mranita, pamant de gradina si nisip.

Udarea

Vara trebuie udate cam de 2-3 ori pe saptamana. Daca le tineti in soare mai mult, ceea ce nu este indicat, trebuie udate ceva mai des. Bineinteles, nu uita sa le uzi dimineata sau seara, nu atunci cand soarele este foarte puternic.


Fertilizarea

Pentru a avea flori bogate, muscatele trebuie sa fie udate cu apa ce are adaugata in ea ingrasamant lichid. Din luna aprilie pana in septembrie, udati in acest fel florile si veti avea muscate frumoase si mereu inflorite!

Ciupirea si taierea

Daca vrei sa ai plante dese, cu multe tulpini, trebuie sa stii ca ciupirea este esentiala in acest caz. Ciupeste varful lastarilor pentru ca planta sa se ramnifice si sa se imbogateasca.

Ciupirea inseamna scurtarea ramurilor cu cel mult o treime. Ramurile care nu au frunze si sunt alungite pot fi ciupite si mai mult decat o treime.


Muscata, o floare ideala pentru infrumusetarea casei si a gradinii

sursa foto: Pinterest