Cum sa ai o locuinta inteligenta – Sfaturi si trucuri pentru un smart home

0
1349
casa inteligenta

Cum sa ai o locuinta inteligenta – Sfaturi si trucuri pentru un smart home

Poate multi dintre voi considera ca o locuinta inteligenta este doar un moft, insa nu este asa. O locuinta inteligenta te poate ajuta sa economisesti bani, sa fii mult mai in siguranta, dar sa economisesti si o multime de timp.


Te poti bucura de toate beneficiile pe care o casa inteligenta ti le aduce doar cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete.

Ce inseamna o casa inteligenta

O casa inteligenta sau un Smart Home include sisteme de securitate, interfoane video sau porti batante cu astfel de automatizaridar si banale sisteme de securitate. Orice sistem care te ajuta sa fii in siguranta si sa economisesti bani si timp iti transforma casa intr-un Smart Home.

Pe langa faptul ca sistemele te ajuta sa iti supraveghezi casa de la distanta sau sa o supraveghezi atunci cand esti plecat pe o perioada mare de timp, acestea sunt utile si pentru reducerea consumului de energie. Aici ne referim, de exemplu, la sistemele de reglare a caldurii si a energiei electrice. Ele te ajuta sa reduci facturile cu pana la 30%, regland automat sistemele de caldura si de energie electrica.


Poti sa afli de AICI cate tipuri de case inteligente exista si cum se diferentiaza ele.

Avantajele unei case inteligente

Ce avantaje avem daca optam pentru sisteme inteligente pe care le putem controla cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete?

  • Poti economisi timp;
  • Atunci cand pleci in concediu, nu va mai trebui sa iti faci griji ca ai uitat lumina aprinsa sau ca ai uitat sa incui usa;
  • Locuinta va fi mereu in siguranta, iar tu vei sti acest lucru;
  • Se va eficientiza consumul de apa, curent si gaze;
  • Facturile vor fi mai mici;
  • Iluminarea din casa va fi mai eficienta;
  • Vei avea o siguranta sporita in cazul unui incendiu sau a unei inundatii.

 

Bineinteles, exista si dezavantaje atunci cand vine vorba de o casa inteligenta. Unul dintre dezavantaje este ca o casa inteligenta nu este disponibila tuturor, costurile fiind ceva mai ridicate.


De asemenea, orice aparat sau sistem care este conectat la reteaua wireless poate fi atacat de catre hackeri, iar persoanele care detin informatii confidentiale sau de mare valoare pot fi puse in pericol.

Daca optezi pentru sisteme securizate si verificate de catre persoane profesioniste, atunci nu trebuie sa iti faci griji.

 

Alege si tu sisteme inteligente care te vor ajuta sa stii mereu ca gospodaria ta este in siguranta!