Cum sa ai un somn odihnitor – Ghid pentru alegerea unei somiere potrivite de pat

0
295
somn odihnitor

Cum sa ai un somn odihnitor – Ghid pentru alegerea unei somiere potrivite de pat

Somnul trebuie sa fie o prioritate in viata fiecaruia dintre noi. Acest proces vital pentru organism trebuie sa fie tratat cu seriozitate, dar este necesar si sa gasim un echilibru perfect pentru ca noi sa putem sa ne concentram pe lucrurile pe care le avem de facut in timpul zilei.


Ce inseamna acest lucru? Un adult sanatos trebuie sa doarma cel putin 6 ore si cel mult 8-9 ore pe noapte. Persoanele care dorm prea putin sau prea mult sunt adesea predispuse sa se imbolnaveasca mai repede si mai des. Expertii ne avertizeaza ca ambele obiceiuri sunt un pericol pentru sanatatea fiecaruia dintre noi.

Cum putem avea un somn odihnitor?

Pentru ca organismul nostru sa fie pregatit pentru o noua zi plina de aventuri, acele 6-8 ore de somn pe noapte trebuie sa fie odihnitoare. Ce trebuie sa facem noi pentru ca acest lucru sa se intample fara probleme? Ei bine, exista cativa factori importanti de care sa tinem cont. Pe langa lumina difuza, linistea aproape deplina, cat si confortul saltelei, exista si un factor important pe care oamenii tind sa il trateze cu neglijenta: somiera pentru pat.

Cum alegem somiera de pat potrivita?

  • Adaptata nevoilor tale

Somiera de pat trebuie sa fie adaptata nevoilor fiecaruia dintre noi. O astfel de somiera pat calitativa si potrivita va pastra forma corecta a saltelei si implicit a corpului tau. Somiera asigura ventilatia saltelei, astfel incat salteaua nu mai mucegaieste (datorita umezelii din casa, care se depune de obicei dedesubtul saltelei, cand aceasta sta pe o placa de pal. Aceasta se intampla in special iarna, cand e cald in casa si peretii bine izolati sau geamurile din termopan nu respira. Deci prelungeste si durata de viata a saltelei. Somierele pot fi reglate manual sau electric pentru ca noi sa dormim foarte bine!


  • Somiera de calitate

Nu folosi decat somiere de pat calitative! Somiera nu trebuie niciodata sa scartaie si nu trebuie sa aiba zone deformate pentru ca tu sa te bucuri de investitia facuta timp de multi ani de zile! Asadar, investeste intelligent in sanatatea ta pe termen lung!

somiera pat

  • Somiera trebuie sa amortizeze miscarile

Daca dormi impreuna cu partenerul sau chiar si cu cel mic, trebuie sa stii ca o somiera potrivita te va ajuta sa dormi linistit/a atunci cand persoana de langa tine se va misca in timpul somnului. Stim cu totii cat de mult ne poate afecta somnul faptul ca persoana de langa noi isi schimba pozitia in timpul noptii. Ei bine, o somiera potrivita si de calitate nu va lasa ca acest lucru sa afecteze pe niciunul dintre cei care dorm in patul respectiv.

Acestea fiind spuse, trebuie sa cunoastem care sunt nevoile noastre, cat si ale celor dragi si sa investim inteligent in somiera de pat care ne va aduce somnul mult dorit.


somiera pat