Cum sa alegi o centrala potrivita nevoilor tale

0
783
centrala termica

Cum sa alegi o centrala potrivita nevoilor tale

Afla cum sa alegi o centrala potrivita nevoilor tale!


Centralele termice sunt unele dintre cele mai importante elemente atunci cand vine vorba de caldura si apa calda menajera in casa. Inainte de a achizitiona o centrala termica, este esential sa se evalueze necesarul de energie al casei.

Tipuri de centrale

Exista mai multe tipuri de centrale:

  • Centrale care functioneaza pe gaz metan;

Aceste centrale au un pret accesibil, iar randamentul este superior. Daca ai posibilitatea de a te racorda la gaz, cel mai bine este sa optezi pentru o astfel de centrala.


Centralele termice pe gaz pot fi fara condensare si in condensare. Centralele termica fara condensare au tiraj natural si fortat, sunt mai ieftine si au mai putine restrictii la montare. Pentru apartamentele de la bloc sunt recomandate produsele cu tiraj fortat.

  • Centrale care functioneaza pe GPL – Gaz Petrol Lichefiat;

Centralele pe GPL au nevoie de o sursa speciala de alimentare ce nu poate fi montata oriunde. De aceea, sunt destinate doar persoanelor care locuiesc in zone mai izolate si nu au alta solutie. De asemenea, tine cont de faptul ca pretul GPL-ului este mai mare decat pretul gazului metan.

sistem de incalzire

  • Centrale care functioneaza pe combustibil solid: lemn, carbune, brichete de rumegus, peleti;

Aceste centrale sunt perfecte daca locuiesti la casa deoarece folosesc materiale ecologice: lemn, peleti, rumegus sau carbune. Dezavantajul acestor centrale este ca au nevoie de operatiuni dese de intretinere si de instalatie speciala.


  • Centrale care functioneaza pe combustibil lichid: pacura, motorina;
  • Centrale electrice.

Centralele electrice sunt silentioase, compacte si nu degaja noxe. Ca si pret sunt accesibile si se instaleaza foart usor. Sunt recomandate pentru apartamentele sau casele care nu au nevoie de o temperatura foarte ridicata.

Din pacate, dezavantajul acestei centrale este ca s-ar putea ca pretul de la energia electrica sa fie cam mare deoarece centralele consuma destul de mult.

 

Alege centrale de la quickshop.ro si profita de reducerile pe care ei le au la diverse firme (Computherm, Viessmann, Salus, Auraton, etc). 


Inainte de a alege o centrala termica, tine cont de dimensiunea casei tale. Echipamentul ales trebuie sa reuseasca sa furnizeze caldura si apa calda menajera pentru toti membri casei. De aceea, tine cont de dimensiunea casei, de numarul de etaje, dar si de numarul membrilor familiei.

 

Tine cont de sfaturile de mai sus pentru a alege o centrala termica potrivita nevoilor tale si nevoilor familiei tale.