Cum sa construiesti o casa ecologica si de ce sa alegi aceasta optiune

0
862
panouri solare casa ecologica

Cum sa construiesti o casa ecologica si de ce sa alegi aceasta optiune

Produsele pe care le folosim zilnic, modul in care traim si lucrurile pe care le facem sunt amenintatoare pentru natura si pentru mediul inconjurator. Din pacate, multe dintre activitatile pe care le facem si care afecteaza mediul inconjurator sunt necesare si nu le putem evita.


Alegerea unei case ecologice

Alegerea unei case ecologice poate sa imbunatateasca substantial mediul inconjurator, dar si sa ne ajute sa economisim banii pe care i-am fi dat pe facturi.

Ce implica o astfel de casa ecologica, dar si care sunt avantajele si dezavantajele ei, va prezentam in acest articol.

Avantajele si dezavantajele unei case ecologice

Pretul curentului si a altor utilitati creste in fiecare an din ce in ce mai mult. De aceea, alegerea unei case ecologice este din ce in ce mai necesara. O casa ecologica are sisteme prietenoase atat cu natura, cat si cu buzunarele noastre.


Un alt avantaj pe care il are o casa ecologica este acela al pretului mai ridicat atunci cand te hotarasti sa o pui in vanzare. Bineinteles, daca doresti sa cumperi o astfel de casa ecologica, acest lucru poate fi considerat un dezavantaj.

Unul dintre dezavantajele importante pe care il are alegerea unei astfel de case ecologice este faptul ca investitia se va amortiza in timp. Din lipsa bugetului initial, multe persoane evita sa opteze pentru o casa ecologica si aleg sistemul de incalzire clasic sau opteaza pentru vechile metode de a lumina casa.

Un alt dezavantaj pe care il are o casa ecologica este acela al izolatiei. Ai grija ca materialul din care este realizata casa sa nu duca la posibilitatea aparitiei mucegaiului si a umiditatii.


Un alt avantaj pe care il are o casa ecologica este faptul ca aceasta poate fi construita in orice loc, chiar si in spatiile de la munte, unde nu exista curent electric.

casa ecologica

Cum construim o casa ecologica

Atunci cand te apuci de constructia unei case, alege materiale verzi. Acestea sunt mult mai rezistente in timp si te ajuta sa economisesti bani, scutindu-te de reparatiile costisitoare.

Materialele ecologice, precum lemnul sau chirpiciul, nu polueaza mediul inconjurator si te ajuta sa pastrezi in casa un aer curat si sanatos.


De asemenea, opteaza pentru panouri solare pentru incalzirea casei, dar si pentru apa calda si vei obtine o casa prietenoasa cu natura!

 

In Romania, casele ecologice castiga teren si sunt din ce in ce mai populare pentru ca sunt prietenoase cu natura si scad costurile lunare.