Cum sa crestem capsunii in ghiveci – Pasii necesari pentru plantare

0
301

Cum sa crestem capsunii in ghiveci – Pasii necesari pentru plantare

Chiar daca nu ai o curte sau o gradina mare, poti planta capsunii in ghiveci pentru a te bucura de aceste fructe nu doar gustoase, ci si sanatoase. Capsunii se pot planta alaturi de plantele aromatice si alaturi de florile preferate. Noi ti-am pregatit astazi un ghid despre cum poti face acest lucru.


Cumpara pamant din magazinele de specialitate pentru a planta capsunul. Ai grija sa deschizi punga cu pamant intr-un spatiu bine ventilat. Poti purta chiar si masca pentru a te asigura ca nu inhalezi particulele de praf.

De ce vei avea nevoie

Ai nevoie de:

  • un ghiveci mare cu gauri pe laturi;
  • o selectie de plante atarnatoare (poti pune oregano, maghiran si capsuni) si o planta cu port erect, ridicat in sus, vertical (scaevola sau floarea evantai);
  • o punga cu pamant de ghiveci;
  • o lopatica de ghiveci sau chiar o lingura;
  • optional, ai nevoie si de o punga cu fibra de cocos.

Pasii pentru plantarea in ghiveci

Primul pas este sa umpli vasul cu pamant pana ce acesta ajunge aproape de marginea primului orificiu al ghiveciului. Apoi, scoate cu grija prima planta din vasul ei. Desfa usor varfurile radacinilor ca planta sa se poata ancora de solul din vas. Apoi, introdu usor radacinile in prima gaura a ghiveciului. Umple vasul mai departe cu pamant, astfel incat radacinile sa fie bine invelite.


Adauga pamant pana ce ajungi la nivelul urmatoarei gauri. Planteaza pe rand, pana ce toate gaurile sunt pline. Pentru ca pamantul sa nu curga afara din ghiveci, blocheaza-l cu bucati de fibra de cocos.

In final, adauga piesa „centrala”, adica planta de la suprafata, apasand pamantul peste radacinile sale. Aceasta nu trebuie neaparat sa fie aromatica. Foloseste o planta anuala sau perena, cu flori, pentru a da o tusa de culoare. Aseaza vasul intr-un loc insorit si ai grija sa il uzi bine.

Cum ingrijim si crestem zmeura – Trucuri si sfaturi practice

sursa foto: Pinterest