Cum sa cresti crizantema in ghiveci – Idei si sfaturi pentru ingrijirea ei

0
1098

Cum sa cresti crizantema in ghiveci – Idei si sfaturi pentru ingrijirea ei

Crizantema se gaseste in variate culori si forme si se poate creste acum chiar si in ghiveci. Aceasta floare este cunoscuta si apreciata pentru rezistenta pe care o are toamna sau chiar si in prima luna a iernii.


Crizantema este o floare foarte frumoasa, originara din Asia. Aceasta planta este considerata in Japonia un simbol de fericire si longevitate.

Superba si colorata planta are flori ce apar cam pe la finalul anotimpului calduros, chiar la inceput de toamna. Daca fortezi cultura, poti avea crizanteme chiar si iarna.

Aceste flori frumoase se pot creste atat in solarii, gradini, dar si in ghiveci, chiar in apartamentul casei tale.


Cum se ingrijesc crizantemele?

Udarea florii se face in cantitati moderate, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan. Nu uita sa lasi pamantul sa se usuce putin intre doua udari.

In ceea ce priveste lumina, crizantema are nevoie de multa lumina. De aceea, daca alegi sa o tii in apartament, in ghvieci, alege sa o pozitionezi intr-un spatiu in care floarea sa poata sa primeasca cat mai multa lumina naturala.

Temperatura optima pentru aceasta planta trebuie sa varieze intre 18 si 20 de grade Celsius.


Daca vrei sa ai o planta ce se mentine frumoasa se recomanda administrarea de ingrasaminte aproximativ o data pe luna.

Cum sa ai crizanteme superbe?

Daca alegi sa cresti crizantema in ghiveci, in apartamentul tau, atunci tine cont de sfaturile de mai jos pentru a avea o crizantema superba.

Crizantemele nu suporta excesul de umiditate de la radacini, asa ca ai grija ca substratul sa fie construit cu aproximativ 20% nisip.


Mai mult deca atat, ca la orice floare, ocupa-te sa indepartezi frunzele ingalbenite, dar si florile ofilite pentru a lasa loc altor flori si frunze sa creasca.

sursa foto: Pinterest