Cum sa cureti corect electrocasnicele – Sfaturi si trucuri utile

Cum sa cureti corect electrocasnicele – Sfaturi si trucuri utile

Pentru a te bucura de aparatura o perioada mare de timp, cele mai folosite electrocasnice trebuie curatate si intretinute des. Nu este deloc greu sa le intretii, insa este necesar sa faci un obicei din acest lucru.


Curatenia si igienizarea suprafetelor este un pas important de care nu uitam, insa electrocasnicele precum masina de spalat vase, cuptorul, espressorul sau masina de spalat rufe au nevoie de intretineri si curatari periodice.

Curatarea espressorului de cafea

Indiferent de tipul espressorului (cu boabe de cafea, espressor ce functioneaza folosind capsule), acesta trebuie curatat de calcar si alte reziduuri periodic.

Ai grija sa citesti instructiunile din manualul de folosire al aparatului tau de facut cafea inainte de a opta pentru curatarea in profunzime a acestuia.


De obicei, aparatele de cafea se curata folosind pastile pentru decalcifiere, pastile ce se pun in apa. Alternativ, poti folosi un amestec din o cana de apa si o cana de otet. Porneste espressor-ul ca si cand ai face cafea, apoi pune un rezervor plin de apa si repeta acest pas pentru a indeparta mirosul de otet.

Curatarea masinii de spalat rufe

Periodic, ai grija ca masina de spalat rufe sa fie curatata. In functie de cat de des o folosesti, o poti curata o data pe luna sau o data la 2 luni de zile.

Ai nevoie de 3 litri de otet si de 6 linguri mari de bicarbonat de sodiu. Imparte cantitatile in jumatate si pune o parte din otet si bicarbonatul de sodiu in cuva masinii si o parte in sertarul pentru detergent. Apoi, porneste masina la un ciclu de spalare la o temperatura mai ridicata. Poti alege fie 60 de grade Celsius, fie 90 de grade Celsius.


Curatarea masinii de spalat vase – Cum se curata electrocasnicele

Masina de spalat vase are nevoie sa fie curatata lunar. Daca masina ta de spalat vase are un program de auto-curatare, atunci il poti folosi acest program. Se utilizeaza doar cu detergentul special conceput pentru acest program, detergent ce poate fi gasit cu usurinta in magazinele cu electronice si electrocasnice mari.

Daca masina ta de spalat vase nu are acest program, poti alege sa o cureti manual. Primul pas este sa indepartezi componentele detasabile din masina si sa le cureti cu apa calduta si detergent de vase. Pentru curatare, initial poti folosi otet si bicarbonat de sodiu pentru a scapa si de murdarie, bacterii, dar si de mirosurile neplacute.

In timp ce componentele detasabile stau la uscat, foloseste o solutie ce are pulverizator pentru a curata interiorul masinii de spalat vase. Nu uita sa cureti usa, dar si garniturile. Apoi, reasambleaza toate componentele.


Verifica si balamalele si ai grija sa le cureti atent pentru ca si acestea pot aduna reziduuri.  Sterge interiorul cu prosoape curate de hartie. Te poti bucura acum de o masina de spalat vase curata.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI