Cum sa facem curatenie in casa folosind numai ingrediente naturale

0
116

Cum sa facem curatenie in casa folosind numai ingrediente naturale

Poti face curatenie in casa si fara sa folosesti produse toxice. Toata lumea isi doreste ca incaperea sau locuinta lor sa straluceasca de curatenie. De aceea, te invtam cum sa faci acest lucru fara sa folosesti produse toxice, produse ce iti pot afecta sanatatea tie sau celor dragi.


Ingredientele sunt usor de gasit, naturale, iar aceste solutii pot fi folosite atat in baie, cat si pe hol sau in bucatarie.

Solutie realizata din bicarbonat de sodiu sau praf de copt

Ai nevoie de o pasta realizata din putina apa si bicarbonat de sodiu. Daca nu ai bicarbonat de sodiu, poti folosi praf de copt. Este la fel de eficient si te ajuta atunci cand vrei sa cureti chiuveta din baie sau bucatarie, cada, dar este ideala si pentru a elimina mirosurile neplacute.

Bicarbonatul de sodiu pentru frigiderul tau – Trucuri pentru curatenie in casa

Pune intr-o farfurioara bicarbonat de sodiu si pune farfuria in frigider. Acest ingredient va face ca mirosurile neplacute sa dispara. Natural si eficient.


Foloseste apa oxigenata pentru a elimina petele

Petele incapatanate pot fi eliminate cu ajutorul apei oxigenate. Aceasta dezinfecteaza, omoara mucegaiul si te ajuta sa inlaturi petele incapatanare.

Poate fi folosit in combinatie cu bicarbonat de sodiu pentru a fi mai eficient.

Lamaia inlatura mirosurile neplacute

Lamaia este un alt ingredient natural, ingredient ce se gaseste foarte usor. Cu ajutorul ei poti sa elimini mirosurile neplacute din bucatarie precum cele de ceapa sau peste. De asemenea, sucul de lamaie este ideal pentru a fi adaugat in solutiile de curatat.


Otetul alb este ideal pentru curatenia in casa

Solutiile naturale pot fi preparate din ingredientele de mai sus, dar si din otet alb. Acesta poate fi amestecat cu bicarbonatul de sodiu, amestec ce va forma o spuma alba. Este ideal pentru baie, bucatarie, dar si pentru blat, manere de usi si alte spatii de unde vrei sa dispara germenii.

sursa foto: Pinterest