Cum să fii mereu în siguranță în propriul cămin – 4 Sfaturi utile

Cum să fii mereu în siguranță în propriul cămin – 4 Sfaturi utile

Indiferent dacă locuiești la casă sau la apartament, este important ca locuința ta să fie mereu în siguranță pentru ca tu și cei dragi să vă simțiți feriți de pericole.


Este important ca atât tu, cat și copiii tăi să țineți cont de câteva reguli atunci când vine vorba de siguranța din propria locuință. Învață-i pe copii încă de mici câteva reguli de bază, astfel încât ei să nu fie nevoit să aibă de-a face cu pericolele sau riscurile nedorite.

Învață-i pe cei mici să folosească sistemele de securitate

Este important ca micuțul tău să conștientizeze importanța sistemelor de securitate. De aceea, dacă ai instalat deja o astfel de cameră de supraveghere  în casa ta, învață îl pe copilul tău să o folosească.

Este important ca toți membrii familiei să țină cont de regula: cine pleacă ultimul de acasă se ocupă de activarea sistemelor de siguranță. Cu răbdare și cu explicații sincere, micuțul tău va fi un sprijin pentru casă și va învăța să se apere singur pentru a fi mereu în siguranță.


Astfel de camere supraveghere wireless sunt utile, totodată stârnindu-i celui mic curiozitatea pentru tehnologie și nou.

Optează pentru detectoare de gaz, fum și inundații

Pericolul nu necesită neapărat intervenția unei persoane nedorite, ci se poate referi și la emisiile de gaze sau posibile incendii. Este important să verifici mereu detectoarele de fum și gaz, pentru a te asigura că acestea sunt mereu pornite și în stare de funcționare.

Verifică-le constant, dar mai ales atunci când pleci de acasă o perioadă mai mare de timp.


Protejează-ți casa în vacanță – Cum să ții locuința mereu în siguranță

Dacă locuiești la curte, casa ta poate fi predispusă la jafuri. De aceea, este important să fii cat mai discret atunci când pleci în călătorie pe perioadă mai mare de timp.

Pentru a te asigura că îți protejezi casa pe timp de vacanță, lasă camerele de supraveghere pornite. În acest fel, vei putea vedea de la distanță ceea ce se întâmplă. Pentru a evita să fii jefuit, optează pentru sisteme de iluminat inteligente pe care le poți aprinde astfel încât se pară că este cineva acasă.

Împrietenește-te cu vecinii

Vecinii cei mai apropiați îți pot fi de folos atunci când pleci în concediu. Nu doar că aceștia te pot ajuta cu udatul plantelor, însă pot să verifice dacă sistemele de siguranță sunt conectate și dacă intrările în gospodărie sunt intacte.


Mai mult decât atât, este important ca cineva să verifice casa pentru a se asigura că totul este bine, dar și pentru ca musafirii nepoftiți să vadă că în locuința ta este aproape mereu cineva. Acest lucru îi va descuraja, iar locuința ta va rămâne în siguranță.

siguranta ta si a familiei

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI