Cum sa fim eficienti atunci cand vine vorba de dezinfectarea locuintei

0
128
dezinfectarea locuintei

Cum sa fim eficienti atunci cand vine vorba de dezinfectarea locuintei

Fie ca vorbim despre infectii cu germeni, bacterii sau despre o pandemie care necesita dezinfectarea locuintei, am pregatit cateva informatii utile pentru tine. Curatarea si apoi dezinfectarea suprafetelor trebuie facuta periodic pentru a nu pune in pericol sanatatea ta si a celor dragi.


Tine cont de sfaturile de mai jos pentru a iti curata locuinta, dar si pentru a o dezinfecta. Acesti doi pasi sunt esentiali pentru a pastra casa curata si sanatatea noastra si a celor dragi intacta.

Produsele naturale precum otetul, bicarbonatul de sodiu sau amidonul nu omoara germenii periculosi. Pentru a scapa de germeni, ai nevoie de astfel de solutii dezinfectante special concepute pentru dezinfectare. Citeste etichetele produselor achizitionate si asigura-te ca acestea nu doar indeparteaza, ci si omoara germenii. Astfel, vei reusi nu doar sa cureti superficial casa, dar si sa scapi de posibilele infectii cu germeni sau bacterii.

Care este diferenta dintre curatare si dezinfectare

Pentru curatarea suprafetelor poti sa apelezi la solutii naturale, la amestecuri de otet si bicarbonat de sodiu, dar si la alte produse de curatare. Folosind astfel de produse sano de la OfficeDirect precum prosoape de hartie si detergent poti curata suprafetele din bucatarie, baie sau din orice alta incapere din casa.


Prin procesul de curatare reusim sa indepartam germenii, murdaria, dar si impuritatile si petele. Dezinfectarea consta in utilizarea unor substante chimice ce ne ajuta sa omoram germenii si sa reducem riscul de raspandire a unor infectii.

De exemplu, dezinfectantii care functioneaza in cazul coronavirusurilor sunt cei ce contin peste 70% alcool, dar si apa oxigenata si produsele de albire.

Solutie pentru curatare preparata acasa

Daca vrei sa prepari acasa o solutie pentru a curata suprafetele, poti combina 4 lingurite de clor cu 1 litru de apa. Pune solutia preparata intr-o sticla cu pulverizator si foloseste-o pentru a curata rapid casa.


In acest fel, iti vei crea propriul dezinfectant eficient. Cu ajutorul lui, vei putea sa cureti toaleta, tastatura, telecomanda, clantele usilor, geamurilor, cheile, dar si alte lucruri pe care le atingi des.

Sfaturi utile pentru dezinfectarea locuintei

In locuinta noastra atingem destul de des o multime de suprafete. Printre acestea, se enumera suprafete precum manerele usilor, mesele, bateriile de la chiuveta, intrerupatoarele, dar si biroul, toaleta, masina de spalat, aragazul. De aceea, aceste suprafete trebuie curatate zilnic in perioada pandemiei.

Cel mai simplu este sa iti pregatesti solutia ce contine clor sau alt dezinfectant eficient si sa o tii la-ndemana. In acest fel, vei putea sa cureti zilnic suprafetele, fara sa depui mult efort.


Suprafetele pe care le atingi cel mai des inainte de a te spala pe maini sunt: clanta usii, incaltatorul, cheile, dar si incaltamintea si telefonul. De aceea, aceste trebuie curatate zilnic, fara exceptie.

dezinfectarea corecta a casei

sursa foto: Pinterest