Cum sa folosesti apa de gura in gradina – Intrebuintari neobisnuite

0
1681

Cum sa folosesti apa de gura in gradina – Intrebuintari neobisnuite

Apa de gura nu este buna doar pentru igiena ta orala, ci si pentru a iti proteja si ajuta gradina. Apa pentru igiena orala poate fi folosita in gradina pentru o multime de intrebuintari neobisnuite, dar extrem de utile.


Pana acum niciun studiu nu a demonstrat faptul ca aceasta apa ar putea face vreun rau plantelor, ci din contra. Aceasta este buna si utila pentru a proteja plantele de daunatori, dar si pentru alte intrebuintari creative.

1. Apa de gura are proprietati anti-fungice

Apa Listerine sau orice alta apa pentru igiena orala te ajuta sa scapi de mucegaiul praf de la plante. Pune intr-o sticla cu pulverizator 75% apa si 25% apa mentolata si pulverizeaza pe partile afectate ale plantelor.

2. Le impiedica pe pisici sa isi faca nevoile in locuri nepermise

Majoritatea pisicilor au obiceiul de a isi face nevoile pe langa plante. Apa pentru igiena orala te ajuta sa scapi de aceasta problema. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci apa cu apa pentru igiena orala: jumatate apa normala si jumatate apa pentru igiena orala. Apoi, pulverizeaza in locurile in care nu vrei ca pisicile sa isi mai faca nevoile si gata! Ai scapat de aceasta problema!


3. Te ajuta sa scapi de afide

Afidele sunt paduchii plantelor. Apa este eficienta pentru a te ajuta sa scapi de aceasta problema.

Intr-un recipient cu pulverizator adauga 50% apa si 50% apa pentru igiena orala. Apoi, pulverizeaza aceasta solutie peste plantele care au afide.

Poti adauga si putin sapun lichid bland pentru a face aceasta solutie si mai puternica!


4. Transforma apa de gura in fertilizator!

Daca ai nevoie de un fertilizator, amesteca apa pentru igiena orala, sare Epsom, sapun lichid si amoniac, dar si bere. Pune cam cate o cana din fiecare ingredient, amesteca-le pe toate si pulverizeaza solutia pe plantele tale, o data la trei saptamani!

5. Te ajuta sa scapi de tantari!

Apa de gura pulverizata in jurul tau te ajuta sa tii tantarii la distanta!