Cum să introduci plante noi în design-ul actual al gospodăriei tale

0
538

Cum să introduci plante noi în design-ul actual al gospodăriei tale

Dacă vrei să îmbunătățești design-ul gospodăriei tale în acest an, vei avea nevoie de plante noi care să îți ofere alte culori, dar și alte perspective asupra spațiului.


În articolul de aici îți prezentăm câteva idei pentru a introduce plante noi în design-ul gospodăriei tale. Te vei bucura, astfel, de o gospodărie cu adevărat frumoasă, dar și colorată.

Folosește combinații de plante

Pentru a obține o combinație splendidă, densă de culoare, poți să optezi pentru mai multe soiuri de plante. În acest fel, vei vedea că grădina ta va arăta mult mai bine.

Poți să alegi plantele în funcție de înălțimea lor, astfel încât plantele mici de înălțime să fie plantate în față, iar cele mai înalte – precum este hortensia – să fie plantate în spate.


Ascultă-ți inima, dar folosește-ți capul

Alegerea plantelor pentru curtea ta este o problemă ce ține și de gusturile personale, însă trebuie să verifici mereu că cerințele plantelor corespund cu ceea ce tu și grădina ta oferiți.

Poți fi o persoană pasionată de plante exotice, însă este important să îți asculți inima, dar și să-ți folosești capul atunci când vine vorba de noile flori din curte.

Dacă nu poți asigura plantelor cantitatea corectă de soare sau umbră, structura potrivită a solului, umiditatea și pH-ul solului, acestea nu vor putea supraviețui.


Combină și asortează

Înălțimea și varietatea plantelor este importantă. Ai grijă să nu alegi plante care au toate aceeași înălțime.

Te vei bucura mai mult de peisajul pe care îl oferă, dacă unele plante sunt mai înalte decât celelalte. Cu toate acestea, ai grijă să nu plantezi flori înalte în față, iar în spate plante pitice.

sursa foto: Pinterest